Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lidsabiedrība airBaltic emitējusi obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic otrdien, 23.jūlijā, emitējusi piecu gadu obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā, aģentūra LETA uzzināja kompānijā.

Aviokompānijas obligācijas iegādājās vairāk nekā 100 investoru no 25 valstīm, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu. Obligāciju procentu likme ir 6,75%.

Plānots, ka airBaltic emitētās obligācijas tiks kotētas Euronext Dublinas biržā.

"Šis ir vēsturisks sasniegums mūsu lidsabiedrībai - mēs esam ne tikai emitējuši lielākās obligācijas Latvijas uzņēmējdarbības vēsturē, bet airBaltic arī ir kļuvusi par pirmo lidsabiedrību Centrāleiropā un Austrumeiropā, kas ar eiroobligāciju piedāvājumu ienāk starptautiskajā parāda vērtspapīru tirgū. Investori ir skaidri apliecinājuši, ka saredz airBaltic stratēģiju kā spēcīgu. Mēs turpināsim īstenot mūsu attīstības stratēģiju, kas ir daļa no airBaltic Destination 2025 biznesa plāna. Emitējot obligācijas, mēs būtiski stiprināsim uzņēmuma likviditāti un bilanci, kā arī turpināsim investīcijas mūsu lidmašīnu flotes modernizācijā," sacīja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Vienlaikus intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma Gauss atzīmēja, ka obligāciju emisija nav atcēlusi plānus piesaistīt aviokompānijai stratēģisko investoru. "Ja mūsu akcionārs - Latvijas valsts - vēlas piesaistīt investoru, tad tas notiks," viņš sacīja.

Tāpat Gauss atzīmēja, ka 2019.gada pirmais pusgads aviokompānijai bija ļoti veiksmīgs, taču obligācijas emitētas, lai airBaltic varētu droši skatīties arī nākotnē. "Gribam panākt, lai bez ierobežojumiem mēs varam droši skatīties nākotnē - no šiem līdzekļiem mums ir jāfinansē flotes paplašināšana, kā arī mēs vēlējamies uzlabot savus finanšu rādītājus, lai mums būtu pietiekama likviditāte, pietiekami daudz apgrozāmo līdzekļu, lai mēs arī starptautiski varētu veiksmīgi attīstīties no konkurences viedokļa," viņš teica.

Gauss arī piebilda, ka šajā gadā airBaltic plāno apkalpot piecus miljonus pasažieru.

Kompānijā informēja, ka airBaltic par šī obligāciju piedāvājuma globālo koordinatoru izvēlējās investīciju banku J.P. Morgan, kas kopā ar SEB banku strādāja pie darījuma izpildes. airBaltic vadošais juridiskais padomnieks Apvienotās Karalistes tiesību jautājumos bija starptautiskais advokātu birojs Dentons, bet Latvijas tiesību jautājumos konsultēja advokātu birojs Cobalt. J.P. Morgan un SEB juridiskais konsultants Apvienotās Karalistes tiesību jautājumos bija advokātu birojs Linklaters.

SEB Baltijas nodaļas kapitāla tirgus direktors Pauls Zurausks norādīja, ka šis darījums uzsver gan reģionālo, gan starptautisko investoru stabilu atbalstu un atzinību par airBaltic darbības rezultātiem. "Baltijas un Ziemeļvalstu investori izrādīja stabilu pieprasījumu. Šis darījums paver ceļu turpmākajai mūsu reģiona parāda vērtspapīru tirgus attīstībai," viņš sacīja.

Plānots, ka darījumu izpilde par obligāciju iegādi tiks noslēgta 30.jūlijā.

airBaltic saņēmusi arī starptautiskās reitingu aģentūras Standard & Poor’s sākotnējo BB- kredītreitingu ar stabilu nākotnes perspektīvu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka airBaltic peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā.

airBaltic kopumā nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

 

Top komentāri

Ass
A
Istais laiks atdot parādu nodokļu maksātajiem kuri ar balsts palidzibu izvilka aviokompāniju no bedres!
Arvien dziļāk parādos
A
valsts (nodokļu maksātāju) subsidēta kompānija, kas arvien dziļāk slīgst parādos, nu ķērusies pie vēl vienas parādu taisīšanas metodes
TTT
T
Pasaulē ir ekonomiskā lejupslīde, šitie aizņemas. Pie tam ar milzu procentiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas