Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Līdz aprīlim gaidīs piedāvājumus par internātskolu turpmāko darbību

Līdz aprīlim Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija gaidīs priekšlikumus, lai lemtu par internātskolu turpmāko darbību.

Neskatoties uz jau apstiprināto kārtību par internātskolu turpmāko darbību, internātskolas un virkne pašvaldību aizvien nepiekrīt esošajai kārtībai, uzsverot, ka internātskolas ir jāsaglabā, jo tās, kā norādīja atsevišķu internātskolu vadība, pilda ne tikai izglītības, bet arī sociālo funkciju.

Valsts institūcijas - Labklājības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Tiesībsarga birojs, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija - joprojām uzskata, ka nepieciešams nodrošināt iekļaujošu izglītību, bērnus, kuriem nav objektīva pamata izglītoties internātskolās, integrējot "parastajās" skolās.

Internātskolu un pašvaldību pārstāvji uzvēra, ka patlaban ir problēmas ar atlaišanas pabalstu izmaksāšanu pedagogiem, turklāt, kā norādīja šo skolu pārstāvji, tam trūkstot līdzekļu.

Lai rastu risinājumus, kā risināt internātskolu aktualizētās problēmas, komisijā izteikts priekšlikums internātskolām izstrādāt priekšlikumus situācijas atrisināšanai.

Priekšlikumi vēlāk tiks nodoti izskatīšanai Izglītības un zinātnes ministrijai.

 

Top komentāri

opā
o
Ieteiktu ministrijas darboņiem, kuru galvās izperināta ši idiotiskā ideja, pastrādāt kādu mēnesi ar bērniem kuriem ir dauna sindroms vai autisms, vai kādas citas kaites!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas