Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Līdz plkst.18 no Krājbankas bankomātiem izņemts nedaudz vairāk par 2 mlj. latu

Šodien līdz aptuveni plkst.18 no Latvijas Krājbankas bankomātiem izņemts nedaudz vairāk par diviem miljoniem latu, sacīja Latvijas Krājbankas pārstāve Dace Dūze.

"Izņemtā summa nepārsniedz bankas iepriekš prognozēto," sacīja Dūze.

Līdz šim Krājbankas bankomātos šodien veikti 47 000 transakciju.

"Iepriekš, kad Krājbankas bankomātus varēja izmantot arī citu Latvijas banku klienti, dienā vidēji notika ap 300 000 transakciju," sacīja Dūze.

Šodienas naudas krājumi izbeigušies mazāk nekā desmit no 200 Krājbankas bankomātiem. Nauda bankomātos tikusi operatīvi papildināta.

Jau ziņots, ka no šodienas Krājbankas bankomātos fiziskas un juridiskas personas varēs izņemt pa 50 latiem katru dienu līdz nākamajiem rīkojumiem, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja Irēna Krūmane.

Tālāki FKTK rīkojumi varētu sekot pēc divām līdz trim dienām. Tas gan būšot atkarīgs no Lietuvas valdības lēmumiem - ja Lietuvas valdība pieņems lēmumu palielināt kapitālu arī Krājbankā, tad banka varēs atgriezties pie normālas darbības, norādīja Krūmane.

No šodienas Krājbankas klientiem ir pieejamas izmaksas no Krājbankas bankomātiem ar Krājbankas emitētām debetkartēm, kuras piesaistītas fizisko personu norēķinu kontiem.

Savukārt no ceturtdienas, 24.novembra, ikdienas režīmā darbosies arī Krājbankas klientu apkalpošanas centri, un arī tajos klientiem būs pieejams pakalpojums - naudas līdzekļu izmaksa noteiktā limita apmērā.

Kā ziņots, Latvijas valdība gaidīs Lietuvas lēmumus par Snoras bankas nākotni un tikai tad lems par tālāku rīcību ar Krājbanku, žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Politiķis apliecināja, ka tālākie lēmumi būs saistīti ar Krājbankas mātesbankas Snoras situāciju Lietuvā un kaimiņvalsts lēmumiem glābt vai neglābt Snoras banku. Dombrovskis jau sazinājies ar Lietuvas premjeru Andrjusu Kubiļu, kurš apliecinājis, ka Lietuvas valdības lēmums varētu būt gaidāms tuvākajā laikā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt visu Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas