Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lielās intereses dēļ manavakcina.lv izveidota virtuālā rinda

Piektdienas rītā, iedzīvotājiem sākot pieteikšanos vakcinācijai pret Covid-19, portāla manavakcina.lv darbība bija palēlināta jau neilgi pēc reģistrācijas atvēršanas, tāpēc mājaslapas darbības nodrošināšanai izveidota virtuālā gaidīšanas rinda, novēroja aģentūra LETA.

"Lapai šobrīd ir ļoti liels apmeklētāju skaits. Lai nodrošinātu tās darbību, ir izveidota virtuālā rinda. Neuztraucieties, Jūsu reģistrēšanās laiks vakcīnai neietekmēs Jūsu vakcīnas saņemšanas laiku," teikts paziņojumā mājaslapā.

Tāpat norādīts aicinājums nevērt ciet konkrēto lapu. "Jūs tiksiet novirzīts uz manavakcina.lv tiklīdz pienāks Jūsu kārta," sacīts mājaslapā.

Katram apmeklētājam tiek norādīts arī aptuvenais gaidīšanas laiks. Kā novēroja aģentūra LETA, dažiem tas sākotnēji pārsniedza pat stundu, bet aptuveni 10 minūšu laikā strauji samazinājās un kļuva pieejams logs Pieteikties vakcīnai. Tālāk gan piereģistrēties neizdevās, pēc mirkļa parādoties paziņojumam, ka šis pakalpojums nav pieejams.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) mikroblogošanas vietnē Twitter skaidro, ka manavakcina.lv strādā, bet lēns esot autentifikācijas posms Latvija.lv. "Viss būs labi, neko nevar nokavēt. Visi pieteikumi katra mēneša ietvaros tiks rindoti pēc nejaušības principa," mierina ministrs.

 

 

Savukārt Slimību profilakses un kontroles cents informē, ka pirmajās mājaslapas darbības minūtēs pieteikumu intensitāte sasniedza 3000 cilvēku minūtē. 

Tie, kam piereģistrēties izdodas, saņem īsziņu no adresāta vm.gov.lv ar tekstu: "Paldies! Jūs esat piereģistrējies savai vakcīnai pret Covid-19! Kad tuvosies Jūsu kārta, savlaicīgi dosim ziņu. Pieteikuma aplūkošanai vai labošanai pieslēdzies manavakcina.lv".

Apstiprinājums atnāk arī e-pastā, kurā papildus norādīts, ka precīza informācija par laiku un vietu vakcīnas saņemšanai tiks sūtīta uz e-pastu vai tālruņa numuru, kas norādīts reģistrējoties. "Lūdzu, turpiniet ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus. Šobrīd tas ir vienīgais veids, kā kontrolēt vīrusa izplatību," uzsvērts ziņojumā.

Kā vēstīts, agrīnā pieteikšanās oficiāli tika atvērta piektdien plkst.10.

Agrīnās pieteikšanās mērķis ir efektīvi plānot vakcinācijas kabinetu noslodzes un jaudas. Iedzīvotāji tiek aicināti nesteigties reģistrēt savus pieteikumus pirmajās vietnes darbības dienās. Pirmie vakcīnas saņems tie iedzīvotāji, kas iekļauti prioritārajās grupās. Visi pārējie viena kalendārā mēneša laikā saņemtie iedzīvotāju pieteikumi tiks apstrādāti vienlīdzīgi, pēc nejaušības principa.

Jau tuvākajā laikā tiks atvērta arī vakcinācijas tālruņa līnija ar tālruņa numuru 8989.

Vietnes www.manavakcina.lv datu pārzinis un datu apstrādātājs ir Veselības ministrija. Vietni uztur un tā atrodas uz Nacionālā veselības dienesta tehniskajiem resursiem. Vietni izstrādāja SIA ZZ Dats. Ņemot vērā agrīnās pieteikšanās sākšanu, ir veikti papildinājumi arī biežāk uzdotajos jautājumos par vakcinācijas procesu, kas atrodami portālā www.spkc.gov.lv/lv/manavakcinalv.

Pēc valstī apstiprinātā vakcinācijas plāna februārī turpināsies mediķu vakcinācija, kā arī tiks uzsākta ilgstošas sociālās aprūpes darbinieku un klientu vakcinācija, kā arī daļa senioru.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas