Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lietuvas tirgus līderis iegādājas AS Rīgas Dzirnavnieks

Vadošais Lietuvas miltu ražošanas uzņēmums Malsena Plius ir iegādājies vienu no vadošajiem Latvijas graudu pārstrādātājiem Rīgas Dzirnavnieks. Darījuma rezultātā Malsena kļūs par lielāko miltu ražotāju Baltijas valstīs, portālu Diena.lv informēja_ Porta Finance _pārstāvis Mikus Janvars.

Darījums palielinās Malsena gada apgrozījumu līdz gandrīz 70 miljoniem eiro (49,2 miljoniem latu). Līdz šim Rīgas Dzirnavnieks piederēja Zviedrijas uzņēmumam Lantmännen.

"Šis darījums stiprinās mūsu tirgus pozīcijas. Mēs spēsim piedāvāt plašāku augstas pievienotās vērtības produktu klāstu, kas ļaus palielināt eksportu starptautiskos tirgos," saka Malsena izpilddirektors Gintautas Migonis.

Rīgas Dzirnavnieks bija daļa no Lantmännen grupas, kas ir viens no Ziemeļeiropas vadošajiem pārtikas, lauksaimniecības un enerģētikas uzņēmumiem. Uzņēmums darbojas 22 valstīs un tā kopējais apgrozījums sasniedz 36,5 miljardus Zviedrijas kronu (3,1 miljardu latu).

"Mēs izlēmām pārdot Rīgas Dzirnavnieku, lai koncentrētos uz Skandināvijas tirgiem. Esmu patiesi priecīgs, ka esam vienojušies ar pircēju, kas labi pārzina nozari un spēs turpmāk attīstīt uzņēmumu," saka Lantmännen Cerealia vadītājs Karstens Tomsens.

Malsena ir viena no lielākajām un modernākajām graudu pārstrādes grupām Baltijā. Izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas, uzņēmums ražo plašu produktu klāstu, tostarp kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, kviešu dīgstus un citus produktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas