Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Linkaits ļāvis prāmim no Vācijas otrdien Liepājā nogādāt Latvijas iedzīvotājus

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) devis atļauju otrdien, kad jau būs stājies spēkā aizliegums pasažieru starptautiskajiem pārvadājumiem, Liepājas ostā ienākt prāmim no Vācijas, kas repatriēs Latvijas iedzīvotājus.

Svētdien raidījumā Delfi TV ar Jāni Domburu Linkaits norādīja, ka patlaban uz Polijas robežas ir iestrēdzis autobuss ar Latvijas valstspiederīgajiem. Šis prāmis nodrošinās ceļu mājup arī šiem cilvēkiem.

Ministrs uzsvēra, ka visi izbraukumos esoši autobusi ir uzskaitīti. Pirms lēmuma pieņemšanas ierobežot pasažieru starptautiskos pārvadājumus amatpersonas esot rēķinājušas, lai tie teorētiski var atgriezties Latvijā. Tas pats ir ar vilcienu sastāviem, viņš uzsvēra.

"Tur viss ir aprēķināts un, ja nav kādi citu valstu ierobežojumi, visam vajadzētu notikt kārtīgi," sacīja Linkaits.

Vienlaikus ministrs skaidroja, ja šie reisi tomēr nepaspēs atgriezties, satiksmes ministram ir tiesības atļaut izdarīt izņēmumus uz starptautisko pasažieru pārvadājumu izpildi. Tomēr katrs gadījums jāsaskaņo gan ar Ārlietu, gan Veselības ministriju.

Tiem, kas ceļo ar tūroperatoriem, ir jāvēršas pie sava tūroperatora, kuram ir jālemj par čarterreisa rīkošanu, norādīja ministrs. Savukārt amatpersonas lems, vai šos reisus atļaut pēc noteiktā datuma.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Civid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Ārvalstīs esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem līdz 17.martam jācenšas pašiem rast iespēju atgriezties mājās, bet, ja tas neizdodas, obligāti jāreģistrējas Konsulārajā reģistrā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ja tas neizdodas, ĀM lūdz obligāti reģistrēties Konsulārajā reģistrā. Ministrija ņems šo informāciju vērā, lemjot par atgriešanās risinājumiem. Konsulārajā reģistrā var reģistrēties, izmantojot portālu latvija.lv. Ar ĀM Konsulāro departamentu var sazināties pa tālruni +371 26337711.

 

Top komentāri

?!
?
Vai viņi visi pa taisno nokļūs 14 karantīnā?! Bez iespējas vazāties apkārt?!
ta nu gan
t
Atgriezīsies? OK. Bet kur viņi izies karantīnu?
Stulbaitis
S
Vai šiem cilvēkiem nebūtu jābūt 2 nedēļu karantīnā — kā tas ir citās valstīs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas