Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LNMM sākusies latviešu mākslas pastāvīgās ekspozīcijas demontāža

Trešdien, 20.februārī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) sāka demontēt latviešu mākslas pastāvīgo ekspozīciju LNMM galvenajā ēkā.

Jau ziņots, ka saistībā ar LNMM galvenās ēkas rekonstrukcijas sākšanu tās publiskā darbība tika pārtraukta 12.februārī. Muzejs ir sācis eksponātu pakošanu un pakāpenisku ēkas atbrīvošanu, lai pēc iespējas ātrāk varētu sākt būvniecības darbus.

Muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta pasūtītāji ir Rīgas domes Īpašumu departaments, būvprojekta autori ir Lietuvas arhitektu birojs Processoffice, savukārt būvniecības un restaurācijas darbus veiks būvfirma RE&RE.

Projekta gaitā tiks modernizēta tuvu avārijas stāvoklim esošā ēka, kā arī risināti telpu trūkuma jautājumi. Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis - LNMM galvenā ēka - bez kapitālā remonta ir kalpojusi jau 107 gadus kopš tās atvēršanas dienas 1905.gada 16.septembrī.

Muzeja rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2015.gada vidū.

Muzeja rekonstrukcijā, restaurācijā un paplašināšanā tiks ieguldīti 24 miljoni latu, no kuriem 15 miljonus latu piešķir Rīgas dome, 8 miljoni tiks piesaistīti no Eiropas Savienības līdzekļiem, bet 1,2 miljoni ir valsts finansējums. Būvdarbu nodrošināšanai Rīgas dome plāno aizņemties 24 miljonus latu no Valsts kases vai kredītiestādes.

Top komentāri

jautājums..
j
cerams, kad uz šīs darbības nepazudīs kāda glezna, kā prakse liecina, kur notirk kāda reorganizācija vai cita plaša veida darbība, kaut kur kaut kas pazūd?????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas