Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LNT: Isabelle pasažieri satraukti par prāmja drošību

Pasažieru prāmis Isabelle, kas cieta pagājušās nedēļas vētrā, pēc remonta saņēmis kuģošanas pagaidu atļauju un turpina kursēt starp Rīgu un Stokholmu. Taču pasažieri, kas šodien ar to atgriezās no Stokholmas, LNT Ziņām pauda bažas, ka prāmis, iespējams, cietis krietni vairāk nekā iepriekš izskanējis.

Rīgā no prāmja izkāpušais Gaitis Grūtups neslēpj satraukumu, jo uz prāmja dzirdējis visdažādākos nostāstus, tostarp arī no prāmja personāla: "Tagad ir ļoti liels cilvēku pieplūdums, kas no Lietuvas un Latvijas dodas strādāt uz Skandināviju. Kuģim apstāties un pateikt, ka neies…Es jūtu, ka tas komerciālais spiediens ir liels, ka tam reisam ir jābūt."

Latvijas Jūras administrācijā LNT Ziņām skaidro, ka prāmim Isabelle vētras laikā cietis viļņlauzis. Taču aiz tā vēl atrodas durvis, kas hermētiski noslēdz kuģa auto klāju, līdz ar to viļņlauža bojājumi drošību neietekmē, norāda Latvijas Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne. "Izskatās briesmīgāk, nekā ir patiesībā. Šis priekšgals nenodrošina hermētiskumu, tas ir viļņu lauzējs, kas uztver viļņu sitienus, un tas arī ir tā tiešais uzdevums. Taču kuģi būs jāremontē, mēs šobrīd esam devuši atļauju kuģi izmantot uz mēnesi," skaidro Kočāne.

Jūras administrācija noteikusi virkni pasākumu, kas jāveic prāmja ekipāžai, lai kontrolētu, vai ar kuģa priekšgalu viss ir kārtībā un nerodas apdraudējums. Vienlaikus LJA pārstāve uzsvēra, ka kuģošanai prāmis Isabelle ir drošs: "Jūras administrācijas kuģošanas drošības inspektoru klātbūtnē kuģis tika pārbaudīts. Kuģis tiešām ir drošs, to mēs ar pilnu atbildību varam sacīt." To LNT Ziņām apliecināja arī kompānijas Tallink Latvija pārstāve Baiba Muceniece: "Vizuālais šobrīd nav prioritāte, remondarbi tika veikti tādā apjomā, kādā tie bija nepieciešami. Kuģis saņēma atļauju drošai ceļošanai." Viņa gan nevarēja pateikt, kas ar Isabelle notiks pēc mēneša, kad kuģošanas atļaujas termiņš būs beidzies.

Top komentāri

virgo
v
Es ar to nebrauktu.
Kaspars
K
Vai tik šis nav kārtējais koruptīvais gadījums!? Kuģis esot pilnīgi drošs, bet atļauja iedota uz mēnesi. Tajā nav loģikas. Interesanti, ka iepriekš vispār tika slēpti šie kuģa bojājumi. Atkārtojas Maximas alkatības izraisītās traģēdijas scenārijs - pieveram acis un rīkojamies bezatbildīgi
melnais humors
m
Šaubos vai Baibai Muceniecei ir jebkāda sajēga par kuģošanu, kuģiem un drošību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas