Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Loginovs brīvostu vadījis no 1998.gada

Loginovs iesniedz atlūgumu

Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs nolēmis atkāpties no amata, aģentūrai LETA pastāstīja ostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis. Viņš norādīja, ka šodien ostas valdes sēdē tika saņemts Loginova iesniegums ar lūgumu no šā gada 10.marta viņu atbrīvot no amata.

Rīgas brīvostas valde pieņēma iesniegumu un uzdeva ostas pārvaldei līdz nākamajai valdes sēdei 22.februārī izstrādāt kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks.

Plašāku komentāru par šāda Loginova lēmuma iemesliem Gailītis gan nesniedza. Ar Loginovu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Jauno Rīgas brīvostas pārvaldnieku plānots meklēt atklātā konkursā, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas ostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Pašreiz vēl tiek diskutēts, vai jaunā Rīgas brīvostas pārvaldnieka meklēšanā piesaistīt kādu personāla atlases uzņēmumu.

Ameriks atzīmēja, ka pašreizējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs amatā strādā 19 gadus un viņa ieguldījums ostas attīstībā ir nenovērtējams, jo viņš savas darbības laikā Rīgas brīvostu padarījis par lielāko ostu Latvijā. Loginovs izvēlējies atkāpties no amata tikai personīgu iemeslu dēļ, ko, iesniedzot atlūgumu, pamatojis ar sasniegto pensijas vecumu.

Nākamajam pārvaldnieka amata kandidātam noteikti būs jāsaprot ostu bizness un pārvaldības bizness, kā arī jāspēj vadīt osta, kas nodrošina darbu aptuveni 10 000 cilvēku.

Atbilstoši Rīgas brīvostas likumam ostas pārvaldnieku amatā ieceļ un no amata atbrīvo ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru. Ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS), kurš patlaban atrodas darba vizītē Baltkrievijā, aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Loginovs Rīgas brīvostas pārvaldnieks ir kopš 1998.gada pavasara.

Loginova darbības laikā viņu vairākkārt mēģināts atcelt no amata, bet visi mēģinājumi bijuši neveiksmīgi.

Pret Loginovu tika ierosināta arī krimināllieta, apsūdzot viņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, veicot nelikumīgus ziedojumus un nelikumīgu prēmiju izmaksu, kas radījis smagas sekas. Pirmajā instancē Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa janvāra sākumā gan viņu, gan lietā otru apsūdzēto - Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieku Aigaru Pečaku - attaisnoja. Apsūdzētie savu vainu viņiem inkriminētajos noziegumos neatzina.

Pievienotas 4. līdz 7. rindkopas

 

Top komentāri

Raimonds
R
Izskatās, ka Lembergam nepatika Loginova rijīgums, tāpēc ieliks kādu mazāk rijīgu. Interesanti, ka Lembergam un ZZS nemaz nav normālu kadru pat parastiem amatiem, kur nu vēl Brīvostas vadīšanai. Būs jāliek Lemberga rokaspuisis Stucka vai arī kāds ex Satiksmes ministrijas politiķis.
hav
h
Nez kas nu būs V-pils un Rīgas kremļugu jaunā uzticības persona?
WOW !
W
Laikam tās villas Spānijā kuras interesē KNAB,kā kauls kaklā iesprūda...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas