Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mācību priekšmetu olimpiādēs šajā mācību gadā apbalvoti 467 skolēni

Šogad mācību priekšmetu olimpiādēs piedalījušies vairāk nekā 18 000 skolēni, no kuriem 467 skolēni saņēma godalgas, aģentūru LETA informēja Valsts izglītības satura centrs (VISC).

Šajā mācību gadā mācību priekšmetu olimpiādēs novadu posmā piedalījušies par aptuveni 1000 skolēniem vairāk nekā pērn.

Audzis arī to skolēnu skaits, kas uzaicināti uz valsts posma olimpiādēm. Šajā mācību gadā uzaicinājumu saņēma 1445 skolēni, turpretim 2021./2022.mācību gadā - 1182 skolēni.

Šajā mācību gadā aizvadītas 14 mācību priekšmetu olimpiādes: latviešu valodā un literatūrā, angļu, franču un vācu valodā, ekonomikā, filozofijā, matemātikā, bioloģijā, ģeogrāfijā, ķīmijā, fizikā, informātikā, kā arī latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmā. 

Olimpiādēs skolēnus raisīja domāt par tādām tēmām kā latviešu uzņēmējdarbību līdz pirmajam pasaules karam un enerģijas tirgus pārmaiņu laikiem. Lasītprasmi un literatūras izpratni veicināja dzejas krājums pusaudžiem "Netikumīgie", Luīzes Pastores piedzīvojumu stāsts "Laimes bērni" un modernista Linarda Tauna un viņa kopotās dzejas grāmata "Dzeja". Savukārt svešvalodu zināšanas bija jāpierāda par tādām tēmām kā Eiropas daudzvalodības problēmas un digitālo tehnoloģiju izmantošana, franču valodas vietu Latvijā un citām.

Mācību priekšmetu olimpiāžu sezona tika noslēgta 10.maijā, kad skolēni un viņu pedagogi svinīgā pasākumā saņēma VISC apbalvojumu, olimpiāžu satura izstrādes komandu, ārvalstu vēstniecību Latvijā un universitāšu specbalvas, kā arī balvas no atbalstītāja, galda spēļu veikala "Brain Games".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas