Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Meklēs risinājumus, kā bērniem ērtāk saņemt pakalpojumus pēc atvieglojumu ieviešanas vakcinētajiem

Valdība vēl meklēs risinājumus, kā bērniem, kurus pašlaik vēl nevakcinē pret Covid-19, saņemt pakalpojumus pēc atvieglojumu ieviešanas vakcinētajām personām, ceturtdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Atbildot uz jautājumu, vai uz bērniem, kuru vecāki būs vakcinējušies pret Covid-19, pēc atgriešanās no ārzemēm būs spēkā pašizolācijas prasības, politiķis teica, ka bērni ir viens no būtiskiem jautājumiem, kuru noteikti vajadzēs tuvākajā laikā risināt.

"Šodien arī valdībā, runājot par apjomīgo vakcinēto cilvēku izņēmumu paketi, mēs nevienojāmies par risinājumu attiecībā uz bērniem, kurus vēl nevar vakcinēt. Tas pamazām mainīsies, bet šobrīd vēl nevar," atzina amatpersona.

Pēc viņa paustā, ir jāatrod risinājums, kas ir drošs, vienkārši lietojams un saprotams visiem iesaistītajiem. Risinājums skars dažādas dzīves situācijas, kas veidosies saistībā ar vakcinētiem cilvēkiem pieejamu izņēmumu piemērošanu.

"Būs daudz un dažādas lietas, ko mēs šobrīd vēl neesam atrunājuši. Mēs esam ilgstoši ieviesuši dažādus ierobežojumus un tagad, "kāpjot nost" no šīs pieejas un ejot uz atbrīvojumiem cilvēkiem, kam to ir droši darīt, mums visas šīs pašas situācijas būs jārisina," atzina Pavļuts.

Kā piemērus viņš minēja situācijas, kad, dodoties uz ārstniecības iestādi procedūras vai operācijas veikšanai, cilvēkam pieprasa veikt Covid-19 testu. Tāpat jāvērtē, piemēram, vai dzemdībās var piedalīties tēvi, kas ir vakcinēti.

Jau ziņots, ka ministru kabinets šodien nolēma grozīt Epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, paredzot, ka visi individuālo pakalpojumu sniedzēji, kuru darbība ir ierobežota, no 1.jūnija varēs atsākt darbu, ja būs vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19.

Līdz ar to no 1.jūnija varētu strādāt arī skaistumkopšanas nozare un citi pakalpojumi, kas saistīti ar labsajūtu un izklaidi.

Ja pakalpojuma sniedzējs ir vakcinējies pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā pārslimojis šo slimību, no 1.jūnija tas drīkstēs individuāli sniegt visa veida skaistumkopšanas pakalpojumus, sporta nomas un fotopakalpojumus, kā arī saimnieciskos pakalpojumus klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu.

Savukārt no 15.jūnija cilvēki, kuri būs vakcinējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši, varēs piedalīties publiskos pasākumos, apmeklēt kafejnīcas, kino un teātra izrādes, koncertus, klubus un saņemt citus līdzīgus pakalpojumus, nelietojot sejas maskas un neievērojot divu metru distanci.

Cilvēki, kuri būs vakcinējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši, no 15.jūnija varēs apmeklēt sporta klubus, tostarp arī baseinus, gan trenējoties individuāli, gan apmeklējot grupu nodarbības.

Valdība pagaidām atlika lēmumu pieņemšanu par šo normu piemērošanu bērniem, jo bērnus nevar vakcinēt. Sākotnēji tika piedāvāts, ka bērni varēs piedalīties šādos pasākumos, ja tiem būs negatīvi Covid-19 testi. Taču pret to iebilda vairāki ministri, tādēļ tika nolemts izņemt no grozījumiem normas, kas attiecas uz bērnu testēšanu un izlemt to nākamajās valdības sēdēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas