Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Mirušā jaunieša audzinātāja: Viņam bija problēmas ar alkohola lietošanu

Pirmdienas rītā pamestā ēkā atrastā mirušā jaunieša, kurš bija bērnu nama Laubere audzēknis, audzinātāja Sandra Eglīte sarunā ar Latvijas Televīzijas Panorāmu atzina, ka 17 gadus vecajam puisim bija problēmas ar alkohola lietošanu. "Viņš varbūt nebija slikts, bet tajās reizēs, kad bija alkohola reibumā, viņš tomēr bija kašķīgs.

"Es esmu pieaudzis, jums par mani nav jāuztraucas. Kur gribu, tur eju, ko gribu, to daru." Diemžēl viņš ir dzīvu vecāku bērns," atklāja Eglīte, piebilstot, ka uz bērnu namu Laubere tiek vesti no sabiedrības visvairāk izstumtie bērni. "Mums atved visnevajadzīgākos bērnus. Tad mēs ar tām sekām cīnāmies. Kad viņiem ir 12-13 gadi, viņi jau ir atkarīgi smēķētāji. Mums ar to ir jātiek galā," pauda audzinātāja. Viņa arī neslēpa sarūgtinājumu par to, cik viegli bērnu nama audzēkņiem ir piekļūt alkoholam - vienmēr pagastā atradīsies kāds pieaugušais, kas "izpalīdzēs" un nopirks nepilngadīgajiem grādīgo dziru. Jau vēstīts, ka pēdējo reizi bērnu namā jaunietis redzēts svētdien. Pēc tam, kad viņš izgājis no iestādes telpām, naktī tā arī atpakaļ nav atgriezies. No rīta darbinieki sāka jaunieti meklēt, un drīz vien viņa mirstīgās atliekas tika atrastas pamestā ēkā netālu no bērnu nama. "Kad puisis tika atrasts, ziņojām policijai. Atbrauca visi nepieciešamie eksperti - gan mediķi, gan tiesu eksperti, gan kriminālpolicijas darbinieki. Savāca visus pierādījumus, paprasīja informāciju mums. Ko mēs varējām, to sniedzām, lai viņiem palīdzētu. Tālākais ir viņu rokās, lai noskaidrotu, kas īsti un kāpēc ir noticis," Latvijas Televīzijas Panorāmai pastāstīja bērnu nama direktors Mārtiņš Leja.Arī viņš, tāpat kā audzinātāja, neslēpa, ka jaunietis reizēm pieķerts alkohola reibumā. Narkotiku lietošanu gan iestādes darbinieki ne reizi nav konstatējuši. Lai palīdzētu gan audzēkņiem, gan darbiniekiem tikt galā ar smago emocionālo pārdzīvojumu, rīt bērnu namā Laubere ieradīsies psihologs.Bērnu namā mitinās audzēkņi vecumā no diviem līdz 20 gadiem. Pašlaik tur uzturas 10 audzēkņi no Ogres novada, pieci no Lielvārdes novada, pa diviem no Ikšķiles un Ķeguma novadiem, kā arī pa vienam no Dagdas un Liepājas novadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas