Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mobilo telefonu operatoriem būs pienākums nosūtīt īsziņas Latvijas iedzīvotājiem ārvalstīs krīzes situācijās

Turpmāk mobilo telefonu operatoriem būs pienākums operatīvi nosūtīt Ārlietu ministrijas sagatavotās īsziņas Latvijas iedzīvotājiem ārvalstīs par rīcību krīzes situācijās, - to paredz grozījumi Elektronisko sakaru likumā, kurus Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien atbalstīja izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā.

Likumprojekts paredz - ja elektronisko sakaru komersants saņem Ārlietu ministrijas paziņojumu par katastrofu vai tās draudiem, kas saistīti ar personas dzīvības vai veselības apdraudējumu, operatoram pēc iespējas ātrāk jānosūta ministrijas sagatavotā īsziņa par iespējamo rīcību draudu situācijā ārvalstīs esošajiem lietotājiem un abonentiem.

Šādos gadījumos mobilo telefonu operatori drīkstēs apstrādāt iedzīvotāja atrašanās vietas datus bez viņa piekrišanas, paredz likuma grozījumi.

Kā iepriekš komisijas sēdē deputātus informēja Ārlietu ministrijas pārstāvji, priekšlikumi iesniegti, ņemot vērā nesenos notikumus pasaulē un terora aktus Eiropā, kā arī tāpēc, lai uzlabotu iedzīvotāju informēšanu krīzes situācijās, nosūtot īsziņu, ka attiecīgajā vietā cilvēka dzīvībai draud briesmas. Patlaban informācija, kā rīkoties ārkārtas situācijās ārvalstīs, ir pieejama ministrijas mājaslapā, bet tā ne vienmēr iedzīvotājiem ārvalstīs ir sasniedzama.

Plānots, ka likums stāsies spēkā šī gada 13.jūnijā.

Elektronisko sakaru likuma grozījumi galīgajā lasījumā vēl jāpieņem Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas