Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

MTG vadītājs: Lai kliedētu bažas par ziņu neitralitāti, plānojam ziņu ombuda izveidi

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) diskusijā par Modern Times Group (MTG) darījumu ar AS Neatkarīgie Nacionālie Mediji, eksperti īpašu uzmanību pievērsa plurālismam un viedokļa daudzveidībai, kas darījuma rezultātā varētu mainīties.

Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne akcentēja, ka būtisks ir uzņēmuma caurspīdīgums, jo pateicoties tam var saprast, vai īpašnieks - šajā gadījumā MTG - ietekmē saturu.
Kultūras ministres padomnieks Andris Mellakauls norādīja, ka uzmanība būtu jāpievērš plurālismam un viedokļa daudzveidībai, kas apvienošanās rezultātā varētu mainīties kanālu saturā.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja Inta Brikše norādīja: "Būtu jāsaprot, ka plurālisms nav saistīts ar kanālu skaitu, jautājums ir par to, cik daudz plurālisms ir konkrētajā programmā, viedokļu daudzveidībā."

Starptautiskā raidorganizāciju koncerna MTG vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš norādīja, "MTG vienmēr ir iestājies par politisko neitralitāti un redakcionālo neatkarību. Apvienošanās gadījumā, lai kliedētu bažas par ziņu neitralitāti, plānojam ar NEPLP atbalstu realizēt ideju par neatkarīgu Ziņu Ombuda izveidi elektroniskajiem medijiem, kā arī esam gatavi izveidot neatkarīgu padomi medija iekšienē, kura palīdzētu uzraudzīt un nodrošināt redakcionālo neatkarību".

“MTG darījums ar AS Neatkarīgie Nacionālie Mediji ir mehānisms, kā iekarot televīzijas tirgu jeb likvidēt konkurenci," otrdien Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) organizētajā diskusijā atzina sakaru operatora SIA Lattelecom pārstāvis Toms Meisītis.

Pretējās domās bija Ozoliņš, kurš uzsvēra, ka MTG piedāvājums sevī ietver caurspīdīgu biznesa modeli, ilgtspējīgas investīcijas, politisko neitralitāti un kvalitatīvu saturu.

"Iepriekš sitāmies ar pieri pret pieri kā konkurenti, bet apvienošanās rezultātā būtu iespējams, nezaudējot reklāmdevēju naudu, atgriezties pie finansiāli rentablu uzņēmumu statusa, kur, saglabājot abas kanālu paketes, auditorijai būtu iespējams nodrošināt daudzveidīgu saturu," paskaidroja Ozoliņš.

Diskusiju noslēdza NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants, kurš paskaidroja, ka padomei Nacionālajā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā ir regulatora funkcija, un ekspertu uzklausīšana ir tikai viena daļa no padomes slēdzienam nepieciešamās informācijas. Piektdien, 2.martā, NEPLP uzklausīs MTG pārstāvjus.

Diskusijā piedalījās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja Brikše, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Rožukalne, kultūras ministres padomnieks Mellakauls, juriste Zane Veidemane-Bērziņa, Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls, Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents Ģirts Ozols, zvērināta advokāte Dace Silava-Tomsone un juriste Ieva Andersone.

Jau ziņots, ka patlaban Konkurences padomē iesniegts MTG ziņojums par apvienošanos ar LNT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas