Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mūžībā aizgājusi Brigita Baiba Krūmiņa

Mūžībā devusies filmu scenāriste un režisore, māksliniece un animatore, karikatūriste un publiciste Brigita Baiba Krūmiņa, portālu Diena.lv informēja Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

Ar skumjām paziņojam ka mūžībā devusies ar dzirkstošas radošas enerģijas apveltīta plašas amplitūdas kultūras personība, brīnišķīgi draudzīga kolēģe Brigita Baiba Krūmiņa – filmu scenāriste un režisore, māksliniece un animatore, karikatūriste un publiciste, daudzu spēlfilmu epizodisko raksturlomu aktrise, fotogrāfe, bērnu un jauniešu radošo studiju dibinātāja un vadītāja, pedagoģe, japāņu valodas speciāliste, valodas skolas dibinātāja un Japānas kultūras vēstnese Latvijā, vairāku japāņu – latviešu vārdnīcu un citu grāmatu autore.

1973.gadā absolvējusi Valsts Vissavienības Kinematogrāfijas institūta VGIK scenāristu fakultāti Maskavā, tad strādājusi Rīgas kinostudijā līdz 1990.gadam, kad atvērusi Japāņu valodas vakara skolu, kas vēlāk tapa par Japāņu valodas un kultūras vidusskolu. Bijusi tās direktore 1993.-1996. , pasniegusi japāņu valodu Latvijas Universitātē, jo 1994.gadā absolvējusi Starptautisko Japāņu valodas pedagoģijas institūtu, bet jau 1991. - LVU Svešvalodu fakultātes maģistratūru. Kopš 1999. gada radījusi un vadījusi Japāņu valodas un kultūras studiju GENGO.

2010. gadā saņēmusi Japānas valsts apbalvojumu – Uzlecošās Saules ordeni par ilgstošu un būtisku ieguldījumu japāņu valodas apguves veicināšanā, japāņu kultūras popularizēšanā, izpratnes par japāņu kultūru padziļināšanā un draudzības sakaru stiprināšanā starp Japānu un Latviju.

Milzu darbs izdarīts, īpaši jauniešu audzināšanā. Svarīgs ir radošais un cilvēciskais, humora pilnais draudzīgums, kas piemita Brigitai, ar kuru tā aizrāva savus audzēkņus un arī visu paaudžu kolēģus.

Es zinu, es varu , es daru – tu arī varēsi, jo tas ir svarīgi! Svarīgi plašajai pasaulei!

Paldies!

Paldies, Brigita, par Tavu geizera avota enerģijas sparu un skolu skatīties tālāk par pašmāju slieksni.

Atvadīšanās trešdien, 29.martā plkst.10:45 Rīgas Krematorijas Lielajā zālē.

Izsakot visdziļāko līdzjūtību draugiem, kolēģiem un audzēkņiem

Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas