Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūžībā devies kādreizējais izglītības ministrs Ķīlis

Mūžībā devies bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Ķīļa aiziešanu mūžībā aģentūrai LETA apstiprināja vairākas viņam tuvu stāvošas personas.

Pēc sākotnējās informācijas, publiska atvadīšanās no Roberta Ķīļa nav paredzēta.

Līdzjūtību tuviniekiem paudis arī Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Viņš mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis: "Latvija ir zaudējusi erudītu un izcilu zinātnieku, kurš bieži gāja pa priekšu savam laikam."

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Ķīlis dzimis 1968.gada 14.martā Rīgā.

Ķīlis 1991.gadā beidzis Latvijas Universitātes Filozofijas fakultāti, iegūstot mākslas bakalaura grādu filozofijā, savukārt no 1995. līdz 1999.gadam studējis Kembridžas Universitātē, iegūstot filozofijas maģistra grādu sociālajā antropoloģijā un filozofijas doktora grādu.

No 1994.gada Ķīlis bija lektors, Latvijas Universitātes Filozofijas fakultātē, pasniedzot sociālās antropoloģijas un sociālo zinātņu filozofijas kursus, Rīgas Ekonomikas augstskolas docents un ekonomiskās antropoloģijas kursa direktors, bet kopš 1999.gada bija Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors.

No 2011.gada oktobra līdz 2013.gada aprīlim Ķīlis, pārstāvot Zatlera Reformu partiju, bija izglītības un zinātnes ministrs Valda Dombrovska (JV) valdībā. Demisionējis veselības problēmu dēļ.

Ķīlis ir viens no sociālās antropoloģijas pamatlicējiem Latvijā un Latvijas antropologu biedrības

dibinātājiem, piedalījies dažādos starptautiskos pētnieciskos projektos, tostarp, par novecojošas sabiedrības ekonomiku radošās ekonomikas attīstības jautājumiem Eiropā (ACRE), kam veltītas vairākas zinātniskas publikācijas.

Ķīlis ir sociālās atmiņas pētniecības pieejas dibinātājs Latvijā, pirmās starptautiskās konferences par Jesajas Berlina mantojumu organizētājs. 2007.gadā tika uzaicināts izveidot darba grupu un izstrādāt "Latvijas ilgtermiņa stratēģiju 2030", kas tika pieņemta Saeimā 2010.gadā, 92 deputātiem nobalsojot par

Ķīlis kā Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs no 2008. līdz 2011.gadam pastiprināti pievērsies izglītības sistēmas attīstības un reformēšanas tēmai. Viens no autoriem atklātai vēstulei Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, aicinot sākt būtiskas pārmaiņas Latvijas augstākās izglītības sistēmā, kā arī vairāku reformu ierosinājumu līdzautors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas