Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

NA ģenerālsekretārs Lūsis pamet maksātnespējas administratora darbu

Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA) ģenerālsekretārs Aigars Lūsis izlēmis pilnībā pārtraukt savu darbību maksātnespējas administratoru jomā un izstāties no Latvijas sertificētu maksātnespējas administratoru asociācijas, portālu Diena.lv informēja NA preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Lēmums pieņemts, lai pilnībā atspēkotu jebkādas spekulācijas par interešu konfliktiem un savtīgas rīcības motīviem. NA pārstāve uzsvēra, ka Lūsis nekad nav slēpis savus mērķus un centienus nacionālas, latviskas Latvijas izveidē. NA uzskata, ka Lūša atteikšanās no darbības profesionālajā jomā vērtējama kā nesavtīga rīcība savas valsts interešu labā, jo tādējādi tiek "neitralizēti valsts kaitnieku meli un demagoģija".

"Pēdējo nedēļu laikā publiskajā telpā izskanējuši dažādi nievājoši izteikumi, kas vērsti pret maksātnespējas procesa administratoriem. Analizējot situāciju, kļūst saprotams, ka galvenais iemesls šādiem uzbrukumiem ir tas, ka administratori šobrīd mūsu valstī ir aktīvi iestājušies pret ārvalstu komercbanku patvaļu un nekaunību, par to nemitīgi saņemot, bet izturot sitienus. Uzbrukumi administratoriem saasinājās laikā, kad NA stingri iestājās pret termiņuzturēšanās atļauju tirdzniecību nekustamo īpašumu iegādes darījumos. Gan pret NA, gan administratoriem tika sākta apmelojumu kampaņa, solot tajā ieguldīt līdz pat miljonam latu. Tā kā esmu gan NA biedrs, gan maksātnespējas administrators, tad mana persona izrādījās viena no centrālajām šajā kampaņā," saka Lūsis.

Viņš norāda, ka nedomā, ka viņa aiziešana no maksātnespējas administratoru rindām tūlīt varētu pilnībā pārtraukt uzbrukumus nozares profesionāļiem, tomēr cer, ka kaut nedaudz, bet tā publiskos nievājumus varētu mazināt.

Savukārt pagājušajā nedēļā no NA izslēgtais tieslietu ministrs Jānis Bordāns izteicies, ka prasība viņu atsaukt no ministra amata saistīta ar principiālu svarīgu ekonomisko interešu aizskaršanu - gaidāmiem lēmumiem par cietumu būvniecību, Rīgas Apgabaltiesas priekšsēdētāja kandidātu izvēli un arīdzan reformas maksātnespējas administratoru darbā, kā arī kādu krimināllietu, par kuru informēta Ģenerālprokuratūra un Drošības policija un kura "izgaismo nepatīkamā gaismā konkrētas personas".

"Ja ir vēlme nesadarboties, tad arī iemesli vienmēr atrodas," svētdienas vakarā TV3 raidījumā Nekā personīga sacīja Bordāns. ''Kas ir patiesie iemesli, var tikai minēt," viņš izteicies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas