Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NA kultūras ministra amatam virzīs operdziedātāju Nauri Puntuli

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) nolēmusi kultūras ministra amatam virzīt operdziedātāju, pašreizējo Rīgas domes deputātu Nauri Puntuli, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Gan NA valde, gan Saeimas frakcija atsevišķos balsojumus vienbalsīgi lēma par atbalstu Puntulim kā potenciālajam kultūras ministram.​ 

Pēc partijas valdes sēdes partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem norādīja, ka uz šo amatu bija liela konkurence, tostarp no partijas biedru vidus un no ar partiju nesaistītu cilvēku vidus. Dzintara ieskatā, Puntuļa kandidatūra ir laba, jo viņš ir ilgstošs partijas biedrs, kultūras cilvēks, kā arī pazīst Kultūras ministrijas darbu, jo tajā ir darbojies kā padomnieks.

Esošā kultūras ministre Dace Melbārde (NA) gan nepiedalījās balsojumā par Puntuļa virzīšanu amatam. Taču Dzintars norādīja, ka viņa atbalsta Puntuļa kandidatūru un ir gatava viņam sniegt visu nepieciešamo atbalsta ministra darba gaitu uzsākšanai.

Puntulis žurnālistiem norādīja, ka, viņaprāt viņš spēs labi pildīt kultūras ministra pienākumus un uzsvēra, ka viena no viņa prioritātēm būs kultūras darbinieku atalgojuma celšana.

Kā aģentūrai LETA norādīja Melbārdes padomniece Lita Kokale, esošā ministre pilnvaras plāno nolikt līdz 19. jūnijam.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka Puntulis dzimis 1961. gadā Talsos. 1979. gadā viņš ieguvis izglītību Rīgas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumā kā kultūras darbinieks, bet 1994. gadā Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis maģistra grādu dziedāšanā un pedagoģijā, kā arī maģistra grādu operdziedāšanā.

Desmit gadus Puntulis bijis rokgrupas Pērkons solists, strādājis kā Jāzepa Mediņa mūzikas koledžas Vokālās nodaļas pedagogs, kā arī bijis Latvijas Mūzikas akadēmijas solo dziedāšanas katedras vadītājs un ilgstošs Latvijas nacionālās operas solists.

Savas politiskās gaitas Puntulis sāka 2011. gadā, kandidējot 11. Saeimas vēlēšanās no nacionālās apvienības saraksta.

2013. gadā viņš bija kultūras ministra padomnieks. Kopš 2013. gada, divus sasaukumus pēc kārtas, viņš ievēlēts Rīgas domē.

Kā ziņots, jautājums par jaunu kultūras ministru kļuvis aktuāls pēc pašreizējās ministres Melbārdes ievēlēšanas Eiropas Parlamentā.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

rūgtā patiesība
r
NA atraduši pamuļķi, kam agresīvi bīdīt cauri nākamo barotni sponsoriem - būvniekiem = nejēdzīgo, dārgo, neglīto Sīļa koncertzāles projektu Daugavā. Citu funkciju šim pelēkajam kardinālam visās nozīmēs nebūs un nav paredzētas.
.
.
Bijuši jau visādi stabulē pūtēji un kas tik vēl ne! Šāda tikai vēl trūka... Un atkal tikai- dodiet naudu, mēs gribam vairāk un vairāk! ZB jau!
Jānis
J
Njā, šķiet, NA ir vajadzīgs ērts, pakļāvīgs ministrs, ar kura paspārnes bīdīt ministra birojā un partijā savilkto tipiņu iedomas. Melbārde bija pārāk neatkarīga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas