Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

NA ministri sabiedrisko mediju apvienošanu neatbalstīs

Nacionālās apvienības (NA) ministri – Jānis Bordāns un Žaneta Jaunzeme-Grende - otrdien valdības sēdē balsos pret vienota sabiedriskā medija koncepciju. Šādu lēmumu pirmdienas vakarā pieņēmusi partiju apvienības valde, pirmdienas vakarā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Jau ziņots, ka Nacionālās apvienības politiķi pirmdien tikās ar Nacionālo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), lai mēģinātu rast kopīgu valodu pirms otrdien gaidāmās valdības sēdes, kurā skatīs jaunā sabiedriskā medija veidošanu.

Televīzija vēsta, ka jau pēc šīs tikšanās bija jaušams, ka NA atbalstu sabiedriskā medija koncepcija negūs. Vēlāk vakarā to apstiprināja arī partijas valdes lēmums, ka rīt abiem NA ministriem – Jānim Bordānam un Žanetai Jaunzemei-Grendei - jābalso pret koncepciju.

"Ņemot vērā, ka koncepcijas sekmīgai ieviešanai nepieciešams iesaistīto pušu ilgtermiņa atbalsts visā tās īstenošanas gaitā, par būtisku risku uzskatāms tas, ka koncepcijas autori nespēja pārliecināt, kādā veidā tiks nodrošināta politiskā un finanšu neatkarība, kā arī viedokļu daudzveidība," norādīja Ž.Jaunzeme-Grende.

NA paļaujas, ka mediju apvienošanas jautājumu otrdien valdībā atkal atliks, balstoties uz Koalīcijas līgumu, kas nosaka – ja pret kādu lēmumu iestājas viens partneris, tad tas vēlreiz jāskata koalīcijas padomē, vēsta Panorāma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas