Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nacionālā apvienība neplāno rīkot atbildes pasākumus 9.maijā

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji pēc 16.marta notikumiem pie Brīvības pieminekļa neplāno rīkot atbildes pasākumus 9.maijā, kad daļa Latvijas sabiedrības atzīmē 2.Pasaules kara beigas, sacīja nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars. Dzintars uzsvēra, ka partija šādi nekad nav rīkojusies un "līdz šādam līmenim nenolaidīsies".

Kā ziņots, pēc 16.marta notikumiem nacionālā apvienība pieprasīja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju. Nacionālā apvienība uzskata, ka policijas rīcība, "pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties".

Dzintars atklātajā vēstulē Kozlovskim norāda, ka 16.martā notikušais "bija nežēlīga emocionāla spīdzināšana, ņirgājoties par to, kas ir svēts", kā arī notikušais bija pārkāpums ikviena piemiņas pasākuma dalībnieka likumā noteiktajām tiesībām uz pasākuma netraucētu norisi.

Nacionālās apvienības juristi ir pārliecināti, ka bija skaidrs tiesisks pamats apturēt emocionālo vardarbību pret piemiņas pasākuma dalībniekiem. Dzintars arī nenožēlo, ka nacionālās apvienības deputāti reaģēja uz situāciju "asi un cilvēcīgi". Tomēr viņš pauž nožēlu, ka ar policistiem deputāti bija dažādās pusēs. "Viņi pildīja pavēles, darīja savu darbu, un atsevišķu pasākuma dalībnieku, tai skaitā nacionālās apvienības biedru, pret policistiem vērstā retorika bija pilnīgi lieka, par ko vēlos no sirds viņiem atvainoties," akcentē Dzintars.

Vēstulē Dzintars arī prognozē, ka neuzticības balsojumā Saskaņas centra balsis būs Kozlovska pusē. Vienlaikus nacionālās apvienības līderis norāda, ka likumā jāparedz, kas tieši ir un kas nav pieļaujams pie Brīvības pieminekļa. Viņš arī uzsver, ka cer uz Reformu partijas atbalstu, lai "vismaz ar skatu nākotnē kompensētu to, kas ir noticis".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas