Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nākamajā nedēļā valdības sēdē varētu pārrunāt scenāriju Covid-19 saslimstības pieauguma gadījumā

Nākamajā nedēļā valdības sēdē varētu pārrunāt scenāriju gadījumam, ja Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā pieaugtu, otrdien Ministru kabineta sēdē sacīja Daniels Pavļuts (AP).

Vienlaikus pēc finanšu ministra Jāņa Reira (JV) ieteikuma valdībā nākamnedēļ arī plānots salīdzināt pirms "lokdauna" ieviešanas ekspertu izstrādātās līknes par epidemioloģiskās situācijas prognozēm un situāciju realitātē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka jau otro nedēļu pēc kārtas Latvijā vērojams Covid-19 saslimstības samazinājums, kas saistāms ar valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Aizvadītajā nedēļā - no 8. līdz 14.novembrim - jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par trešdaļu jeb 32,9%. Stingrās mājsēdes laikā, kas sākās 21.oktobrī, no 1463,3 līdz 1114,6 sarucis arī saslimstības kumulatīvais rādītājs.

Valstī pirmdien, 15.novembrī, atcelts tā saucamais "stingrais lokdauns", kura laikā pamatā bija pieejami tikai pirmās nepieciešamības pakalpojumi, tika noteikta komandantstunda, kā arī izglītības iestādes strādāja attālināti.

No pirmdienas spēkā stājies jaunais regulējums, kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas