Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nākamgad samazinās sociālā nodokļa likmi; IIN saglabās 24% apmērā

Saeima trešdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus vairākos likumos, kas paredz nākamgad saglabāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi pašreizējā apmērā, tā vietā samazinot sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, paaugstinot IIN atvieglojumu par apgādājamām personām un palielinot neapliekamo minimumu.

Atbalstītais variants paredz samazināt sociālā nodokļa likmi darba ņēmēju pusē no 11% uz 10,5%, bet darba devēju pusē - no 24,09% uz 23,59%. IIN likme nākamgad tiks saglabāta 24% apmērā un samazināta līdz 22% 2016.gadā.

Tāpat nākamgad tiks paaugstināti IIN atvieglojumi par apgādājamajām personām no 80 uz 116 latiem (165 eiro) un neapliekamais minimums - no 45 līdz 53 latiem (75 eiro).

Pēc 2014.gada paredzēts izstrādāt priekšlikumu par diferencēto neapliekamo minimumu, atsakoties no neapliekamā minimuma piemērošanas augstām algām un meklējot iespēju piemērot diferencētu neapliekamo minimumu mēnešu griezumā.

Šis darbaspēka nodokļu mazināšanas modelis izstrādāts, ņemot vērā sociālo un sadarbības partneru izteiktos viedokļus un priekšlikumus attiecībā uz sociālo un IIN atvieglojumiem.

Pieņemot šādu risinājumu darbaspēka nodokļu mazināšanai, netiks īstenota patlaban likumā paredzētā IIN samazināšana. Līdz šim likums paredzēja, ka IIN nākamgad būtu jāsamazina no pašreizējiem 24% līdz 22%, bet aiznākamgad - līdz 20%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas