Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nākamnedēļ iespējami līdz šim stiprākie nokrišņi un vējš šoruden

Nākamnedēļ Latvijā iespējamas līdz šim lielākās lietavas un stiprākās vēja brāzmas šoruden, jau nedēļas sākumā lietum vietām pievienosies sniegs, nedēļas vidū gaidāms siltuma vilnis, bet nedēļas nogalē var veidoties sniega sega, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien un naktī uz otrdienu daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - ne tikai lietus, bet arī ledus un sniega graudi, vietām slapjš sniegs. Nedēļas pirmās divas dienas būs visai saulainas, bet vēsas. Otrdienas rītā daudzviet Latvijā, savukārt naktī uz trešdienu valsts austrumos gaisa temperatūra noslīdēs nedaudz zem nulles.

Nedēļas vidū ar spēcīgu dienvidrietumu vēju ieplūdīs silts gaiss, augstākā temperatūra varētu būt +15 grādi naktī uz ceturtdienu. Pretvēja piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 20-25 metriem sekundē, un tik stiprs vējš šoruden Latvijā vēl nav bijis. Gaidāms arī spēcīgs lietus, nokrišņu summa vietām - ar lielāko varbūtību Kurzemē - var pārsniegt 30 milimetrus.

Nedēļas nogalē kļūs aukstāks. Iespējams, lietu nomainīs sniegs un vietām veidosies sniega sega.

Pēdējos gados pirmais sniegs Latvijā reģistrēts galvenokārt oktobrī, dažkārt jau septembra beigās, savukārt 2011.gadā pirmais sniegs bija tikai 12.novembrī. Pagājušajā gadā pirmās sniegpārslas tika manītas 18.oktobrī Latgalē, bet 19.oktobra rītā daudzviet Vidzemē zemi pārklāja sniegs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas