Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Naudiņš pārliecināts - viņa biogrāfijā nav traipu, kas ļautu apšaubīt lojalitāti valstij

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Romāns Naudiņš (Nacionālā apvienība) Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu liegt viņam pieeju augstākās pakāpes valsts noslēpumam pārsūdzēs Ģenerālprokuratūrā. Ja tā lems par labu SAB, ministrs vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Naudiņš ir pārliecināts, ka viņa biogrāfijā nav traipu, kas ļautu apšaubīt lojalitāti valstij. Sarunā ar Dienu ministrs pauž bažas, ka tā ir vēršanās pret Nacionālo apvienību (NA), jo divu mēnešu laikā jau otrais šī politiskā spēka ministrs nesaņem pielaidi.

Rindā uz ECT stāv Naudiņa partijas biedre Baiba Broka. Viņa SAB lēmumu pārsūdzēja Ģenerālprokuratūrā, tomēr tā lēma par labu SAB, un tieslietu ministrei nācās no amata atkāpties. Ministru kabinetam šāda rīcība raisa bažas, jo ECT pēdējā laikā arvien biežāk lemj par labu sūdzību iesniedzējiem, valstij liekot maksāt bargas kompensācijas. Šī iemesla dēļ valdība SAB ir uzdevusi izveidot darba grupu, kurai līdz šī mēneša beigām ir jāpārskata, vai Latvijas tiesiskais regulējums par valsts noslēpuma piešķiršanu atbilst tām prasībām, ko nosaka Eiropas Cilvēktiesību aizsardzības konvencija.

Naudiņš Dienai pauž neizpratni par notiekošo: "Tur ir pilns ar dīvainībām. Mums abiem ar Baibu Broku SAB līdz pēdējai dienai novilka termiņu. Rodas iespaids, ka tas viss tiek veidots pēc sabiedrisko attiecību rokasgrāmatas, lai vērstos pret NA. Pirms katrām vēlēšanām tiek izmantota visāda netīrā politika, man kā jaunam cilvēkam to vērot ir ļoti skumji." Tiek runāts par Vienotības politikas klātbūtni, tomēr Naudiņš šī jautājuma analīzē neieslīgst. 

Ministrs Dienai norāda, ka arī starptautiskajā arēnā situācija, kad diviem ministriem pēc kārtas netiek piešķirta pielaide, izskatās dīvaina. 

Plašāk lasiet Aļonas Zanderes rakstā Naudiņš paliek bez noslēpumiem pirmdienas, 18.augusta, laikraksta Diena 3.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas