Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nepilnības topošās Ventspils Mūzikas vidusskolas ugunsdrošībā esot novērstas

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ieteiktie ugunsdrošības uzlabojumi jaunbūvējamajā Ventspils Mūzikas vidusskolā un koncertzālē Latvija ir veikti, piektdien iknedēļas preses konferencē paziņoja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Viņš atgādināja, ka Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas, kurā atradīsies arī koncertzāle Latvija, projekts izstrādāts 2014.gadā un ēkas būvniecība veikta atbilstoši projektam. Viņš pauda, ka kopš tā laika ir veikti grozījumi būvniecību reglamentējošajā likumdošanā, kas nav viennozīmīgi vērtējami.

Viņš stāstīja, ka atkārtotajā VUGD ugunsdrošības pārbaudē ieteikts uzstādīt vairāk dūmu detektoru zem paceļamās skatuves, kā arī veikt citus papildu uzlabojumus. "Tas viss ir izdarīts un ēkas būvniecības pasūtītājs Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde ir aicinājis VUGD ekspertus novērtēt jaunbūves ugunsdrošību," sacīja Lembergs.

Domes priekšsēdētājs pauda cerību, ka pēc Jāņiem ēku varēs nodot ekspluatācijā, jo koncertzāles Latvija atklāšanas ceremonija plānota 25.jūlijā.

Jau ziņots, ka Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības Merks-Ostas celtnieks pārstāvis un SIA VPM Latvija īpašnieks un darbinieks. VPM Latvija šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Lai novērstu iespējamās aizdomas par neatbilstībām, Ventspils Komunālā pārvalde prasīja veikt atkārtotu VUGD novērtējumu ēkai. Veicot atkārtotu ēkas novērtējumu, VUGD ir sniedzis negatīvu atzinumu par Ventspils mūzikas vidusskolas jauno ēku, tādējādi atceļot iepriekšējās VUGD komisijas pozitīvo lēmumu.

VUGD ir informējis atbildīgos par konstatētajām nepilnībām un uzdevis iestādei tās novērst.

Saņemot informāciju par iespējamām koruptīvām darbībām saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas ēku, ir apturēta maksājumu veikšana Eiropas Savienības (ES) fondu projektā Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas infrastruktūras attīstība, ko administrē Centrālā finanšu līgumu aģentūra (CFLA). Izglītības iestādei var nākties atmaksāt pilnībā piešķirtos 10,9 miljonus eiro, ja izpētes rezultātā tiks konstatēti pārkāpumi, teica CFLA Komunikācijas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Daiga Reihmane.

Arī Latvijas Vides investīciju fonds ir apturējis maksājumus Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunas ēkas projektam, ko finansēja no Eiropas Emisijas kvotu izsoļu instrumenta finansētā konkursa Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana - zema enerģijas patēriņa ēkas.

Top komentāri

skumji
s
Nesmīdiniet manas čības. Dūmu detektori ir sazīmēti būvprojektā, tur nav nekādas filozofijas- uz tik un tik metriem tik un tik dūminieki. Būvprojekts ir apstiprināts. Montētāji saliek pēc būprojekta. Pieņēmēji visu skatās pēc būvprojekta. Tas, ka ugunsvīriem pienākas pateicība, par to nav stāsts, tā tas ir bijis vienmēr. Bet tas, ka tagad atnāk jauni ugunsvīri un sāk stāstīt kaut ko citu kā ir projektā, tiešām čības smejas. Visbrutālākā veidā notiek pārdale, kurš pie jaunajām partijām turpmāk ies pēc pateicībām par labi apskatītu darbu. Latvija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas