Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

NEPLP: Mamikins netika nākamajā kārtā, jo sabiedriskā medija koncepciju novērtēja ar abreviatūru УГ

Ņemot vērā sabiedrības lielo interesi par konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vēlas vēlreiz precizēt iemeslus, kāpēc vairākiem pretendentiem neizdevās iekļūt jau pirmajā konkursa vērtēšanas kārtā. NEPLP mājaslapā www.

neplp.lv pieejams minētā konkursa nolikums, kurā notiektas formālās prasības kuras jāievēro ikvienam pretendentam. Bija jāiesniedz dzīvesgājuma apraksts, augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, personīgās motivācijas vēstule, ietverot vērtējumu par koncepcijas Par jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija izveidi projektu un rīcības plānu par Latvijas Televīzijas veicamajām darbībām saistībā ar koncepcijas īstenošanu. Turklāt pastāvēja arī laika ierobežojums – 28.janvāris, līdz plkst. 16.00. Diemžēl daži pretendenti nebija izpildījuši šīs prasības – ne tikai attiecībā uz nepieciešamajiem dokumentiem,bet arī uz citiem faktoriem. Viņi visi saņēma atteikumu tālākai līdzdalībai konkursā.Jāuzsver, ka no NEPLP puses konkrēto prasību strikta ievērošana nav tikai formalitāte, jo cilvēki pretendē uz tādu amatu, kas prasa ne tikai profesionālo kompetenci, bet arī atbildības izjūtu un precizitāti. Diemžēl tas vairākiem pretendentiem izrādījās klupšanas akmens. "Notika tas, kas arī bija jāpierāda," pēc atteikuma vēstules saņemšanas savu viedokli publiskoja viens no pretendentiek uz LTV valdes priekšsēdētāja amatu Andrejs Mamikins, izsakot pārmetumus NEPLP par „nevēlēšanos uzklausīt” un uzskatot, ka pietiek ar to, ka viņš jaunā sabiedriskā medija koncepciju novērtējis ar abreviatūru УГ. NEPLP to uzskatīja par neatbilstošu konkursa formālajām prasībām un tā būtībai.

Jau ziņots, ka šonedēļ NEPLP nobalsojusi par deviņiem kandidātiem, kas tiek konkursa uz LTV valdes locekļu amatiem otrajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas