Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

No 1. jūlija viesabonēšanas cenas zvaniem ES būs mazākas

Laikposmā no šā gada 1. jūlija līdz 2012. gada 30. jūnijam Eiropas Savienības (ES) mobilo sakaru operatoriem būs jānodrošina zemākas mazumtirdzniecības cenas viesabonēšanas zvaniem, to paredz ES noteikumi, portālu Diena.lv informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības pārstāvis Latvijā Kaspars Kreics.

Patērētāji, kuri izvēlas ES regulēto Eirotarifu un atrodas citā dalībvalstī, maksās ne vairāk kā 35 centus minūtē par izejošajiem zvaniem un 11 centus minūtē par ienākošajiem zvaniem.

Komisijas 2010. gada ziņojuma dati liecināja, ka cenu samazinājumi regulētajā periodā īslaicīgi pazemināja viesabonēšanas cenas, taču pašreizējie noteikumi nav atrisinājuši konkurences trūkumu viesabonēšanas pakalpojumu sektorā, tādēļ cenas joprojām īpaši neatkāpjas no maksimālās robežas. Lai līdz 2015. gadam likvidētu likvidēt atšķirību starp viesabonēšanas cenām un telekomunikāciju tarifiem valsts iekšienē, vajadzīga jauna likumdošanas iniciatīva.

Mērķis būs panākts, ja mobilo sakaru tirgū patērētājiem tiks piedāvāta ātra un vienkārša viesabonēšanas pakalpojuma izvēle par cenām, kas ir līdzīgas attiecīgajai konkurētspējīgai iekšzemes cenai. Komisija šī iemesla dēļ drīzumā nāks klajā ar priekšlikumu par ilgtermiņa risinājumu balss, teksta un datu viesabonēšanas strukturālajām problēmām.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas