Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

No Radisson Blu Daugava uz studentu viesnīcu

Ar portālu Diena.lv sazinājās kāds Vācijas grupas Rammstein cienītājs no Igaunijas, kurš vēlējās palikt anonīms. Viņš 6. augustā gatavojas apmeklēt šīs grupas koncertu Rīgā, tādēļ šim datumam jau laicīgi bija rezervējis numuru viesnīcā Radisson Blu Daugava. Pirms dažām dienām viesnīca viņa rezervāciju atcēla, skaidrojot to ar tehniskām problēmām, tā vietā sākotnēji piedāvājot pārlaist nakti kādā studentu viesnīcā Purvciemā. Beigās gan viesnīca rada risinājumu, kas Igaunijas iedzīvotāju apmierina, tomēr viņš atzīst, ka bija gatavs arī tiesāties.

Vīrietis jau 30.martā rezervēja numuru viesnīcā Radisson Blu Daugava, bet pirms dažām dienām viņš saņēmis ziņu no viesnīcas, ka tehnisku iemeslu dēļ viņa rezervācija Radisson Blu Daugava ir atcelta un viņam atvēlēta istaba Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (RTRIT) studentu viesnīcā Nīcgales ielā.

"Tā kā pieprasījums pēc viesnīcu numuriem sasniedz maksimumu, un cilvēki ir gatavi maksāt jebko, sākot no 700 līdz 1600 eiro par nakti, Radisson iepriekš rezervētos numurus izpārdeva par daudz augstākām cenām un tagad sazinās ar cilvēkiem, kas iepriekš rezervējuši numurus, un mēģina novirzīt viņus uz RTRIT kopmītnēm," pieļauj Rammstein cienītājs.

Vīrietis portālam Diena.lv sacīja, ka studentu viesnīcā palikt neplāno. "Sliktākajā gadījumā es braukšu atpakaļ uz Tallinu un vēlāk ierosināšu tiesvedību pret viesnīcu," viņš uzsver.

Portāls Diena.lv, neatklājot konkrētās personas vārdu, situāciju aprakstīja Radisson Blu Daugava pārstāvim Artjomam Dadojenkovam. Viņš atzīst, ka šāda situācija varētu būt notikusi, turklāt ne tikai ar Diena.lv aprakstīto Igaunijas iedzīvotāju.

Dadojenkovs skaidro, ka šāda situācija izveidojusies tehniskas ķibeles dēļ. Proti, sistēma veica vairāk rezervāciju, nekā tas ir reāli iespējams. "Pavisam nesen mēs esam klasterizējuši vairākas pilsētas viesnīcas, kas nozīmē, ka vairākas viesnīcas vai vairāki viesnīcu zīmoli, kas pieder grupai, aiziet zem vienas rezervēšanas sistēmas. [..]  Kaut kādā brīdi sistēma saģenerēja tā saucamo overbooking. [..] Tas nozīmē, ka sistēma bija rezervējusi vairāk istabu, nekā mēs konceptuāli vispār varam uzņemt,” viņš stāsta. Šāda problēma esot radusies tieši Radisson Blu Daugava un tieši 6. – 7. augustā, jo Rammstein koncerta dēļ šis datums šajā viesnīcā patiešām bijis ļoti pieprasīts.  Tomēr viņš uzsver, ka viesnīca nekad nav nodarbojusies ar numuru pārpārdošanu un tas nav noticis arī šajā gadījumā.

Viņš neatklāj, cik tieši viesus šāda sistēmas kļūme skārusi, bet viesnīca pilnībā situāciju apzinājusies ap jūlija vidu un nekavējoties sākusi meklēt risinājumus. Dadojenkovs uzsver, ka viesnīca šajā gadījumā nav ieguvēja, un patiesībā zaudējumu esot vairāk. Proti, katram no viesiem, kuriem tika vai tiks paziņots, ka tehnisku iemeslu dēļ viņu rezervācija Radisson Blu Daugava 6.- 7. augustā tiek atcelta, samaksātā nauda par iepriekš veikto rezervāciju tiks atdota. Tāpat šiem viesiem šajos datumos tiks nodrošināta bezmaksas nakšņošana kādā citā Rīgas viesnīcā, kas izvēlēta, balstoties uz to, kādas kategorijas istaba viesiem bija rezervēta  Radisson Blu Daugava. Viesi tiks izmitināti ne tikai vīrietim no Igaunijas sākotnēji piedāvātajā studentu viesnīcā, bet arī citās galvaspilsētas viesnīcās. Tāpat, nepieciešamības gadījumā, šiem viesiem tiek nodrošināta bezmaksas stāvvieta vai transfers uz un no Rammstein koncerta. Pārceltajiem viesiem nakšņošanas vietās piedāvātais viesnīcu inventārs un piedāvātās iespējas būs nodrošināts no Radisson Blu Daugava.

Lēmums par to, kurus viesus pārcelt uz citām viesnīcām un kurus atstāt nakšņot Radisson Blu Daugava, esot pieņemts, balstoties uz vairākiem kritērijiem. Proti, pārliktas netika ģimenes ar bērniem, kā arī cilvēki ar invaliditāti. Tāpat uzturēšanās ilgums bija viens no noteicošiem kritērijiem.

Pēc Diena.lv izrādītās intereses viesnīcas pārstāvji sazinājušies ar vīrieti, kurš vērsās pie portāla ar sūdzību, un piedāvājuši viņam labāku numuru Vecrīgā. 

 

Top komentāri

A
A
Viņi nespēj kontrolēt SISTĒMU.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Sistēma saģenerēja tā saucamo "ower-bardaking". Saģenerēja un viss! A ko sistēmai padarīsi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas