Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

No amata atstādināts Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs

Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics no amata atstādinājis pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču (GKR), noskaidroja aģentūra LETA.

Radzevičs ir atstādināts no amata uz laiku, kamēr notiks izpilddirektora darba pārkāpuma izvērtējums, norāda pagaidu administrācijas vadītājs.

Izpilddirektora amata pienākumus tikmēr pildīs Iveta Zalpētere, kurai ir plaša pieredze kapitālsabiedrību uzraudzībā un pārstāvībā, iepriekš strādājot par padomes priekšsēdētāju AS Ventas osta, valsts sekretāri kādreizējā Bērnu un ģimenes lietu ministrijā, kā arī par valsts sekretāri Tieslietu ministrijā un citur, informē domē.

Zalpētere pēdējās pašvaldību vēlēšanās nesekmīgi startēja uz vietu Rīgas domē no Latvijas Reģionu apvienības/Latvijas attīstībai saraksta. Savukārt 2014.gada  Saeimas vēlēšanās viņa startēja no Latvijas attīstībai saraksta, kuras biedrs ir arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Aģentūras LETA arhīvs liecina,ka no 2010.gada līdz 2012.gadam Zalpētere vadīja Privatizācijas aģentūru, bet pēc konflikta ar tā laika ekonomikas ministru Danielu Pavļutu (AP) iesniedza atlūgumu. Zalpētere Pavļutam toreiz pārmeta politisku iejaukšanos aģentūras darbā.

Latvijas Televīzijas raidījums de facto ziņoja, ka konflikta iemesls varētu būt pretēji valsts interesēm sāktā nekustamā īpašuma Rīgā, Kronvalda bulvārī 2b, privatizācija. Īpašumu tobrīd bija "noskatījis" Latvijas Nacionālais teātris un valdība meklēja risinājumus, kā to saglabāt valsts pārziņā, taču pretēji tam Privatizācijas aģentūra lēma gan par pirmpirkuma tiesībām, gan par šī zemesgabala privatizācijas noteikumiem. 

Radzeviča atstādināšanas iemesls esot "bezatbildīgs darbs ārkārtējas situācijas laikā", veicot Rīgas pilsētas izpilddirektora un Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētāja pienākumus.

Kā aģentūrai LETA skaidroja administrācijas pārstāve Jana Jentkus, ārkārtējās situācijas laikā Radzevičs neesot pienācīgi pildījis Rīgas domes Rīgas sadarbības teritorijas Civilās aizsardzības komisijas lēmumus, kā arī komisijas nolikumā noteikto. Viens no atstādināšanas iemesliem esot Radzeviča kā SIA Rīgas satiksme kapitāldaļu turētāja lēmums par sabiedriskā transporta reisu samazināšanu Covid-19 epidēmijas laikā.

"Rīgā atrodas stratēģiskā infrastruktūra un dzīvo lielākais un blīvākais iedzīvotāju skaits. Šajos apstākļos pilsētas izpilddirektoram ir jāspēj koordinēt pašvaldības kapitālsabiedrību darbs, īpaši jau tādēļ, ka daudzām no tām ir noteicoša nozīmē šajā epidemioloģiskajā situācijā. Pārdomāts sabiedriskā transporta grafiks un blīvums, atbildīgs un ātrs sociālo dienestu un lielākās pilsētas namu pārvaldes darbs, koordinēšanās ar atbildīgajām valsts institūcijām. Šāds darbs tiek sagaidīts no izpilddirektora patlaban - proaktīvs, nevis reaģējošs," norāda Balševics.

Tāpat esot konstatētas nepilnības pašvaldības nolikumā noteikto pienākumu izpildē, kā arī kapitālsabiedrību daļu turētāja pārstāvja pienākumu izpildē.

Pagaidu administrācija nekavējoties izveidos izvērtējuma komisiju ar vairākiem pieaicinātiem ārējiem ekspertiem, lai objektīvi izvērtētu Radzeviča līdzšinējo darbu, norādīja Jentkus.

Radzevičs par Rīgas pilsētas izpilddirektoru kļuva 2009.gadā.

pievienota 4.rindkopa

Top komentāri

Itamars Toledano
Radzevičš ir aplams no galvas līdz kājām, un neldzība ir viņa politiskais kapitāls un saturs, un kā rāda viņa bezzoda seja, SAVAS gribas un saprašanas viņam nemaz nav.
nu
n
gan jau Šlesers paņems kādā savēja firmā par valdes priekšsēdi vai padomes locekli..Ir jau ar Šleseram vēl te LV liela teikšana.
Latvju puika
L
Kroplis sadarbojās ar Rīgas krievu okupācijas pārvaldi !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas