Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

No amata gāzta Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Jurēvica (papildināts 12:43)

Carnikavas novada domē notikusi vadības maiņa - no amata atstādināta domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (ZZS) un viņas vietā amatā stājies Imants Krastiņš (LRA). 

To Jurēvica paziņojusi savā Twitter kontā.

Jurēvica (ZZS) pieļauj, ka viņas partijas biedru motivācija balsojumā bijusi saistīta arī ar personisko aizvainojumu, ziņo LETA.

Komentējot viņu motivāciju balsojumā, Jurēvica atzina, ka tai varētu būt diezgan sena vēsture. Piemēram, Roberts Raimo varētu būt balsojis par atcelšanu no amata, jo darbā pašvaldībā nav pieņemta viņa dzīvesbiedre. "Pēc tam izmainījās attieksme," teica Jurēvica. Tāpat Raimo ir Carnikavas sporta centra vadītājs, un nereti abu amatu pilnvaras sajaukušās kopā, kā arī ir noraidīti vairāki plānotie finanšu tēriņi.

Savukārt Edgars Sliede bijis kategoriski pret jauno pretplūdu dambi Carnikavas novadā. Jurēvica pieļāva, ka viņam varētu tikt piedāvāts domes priekšsēdētāja vietnieka amats.

Bet Ilze Tjarve sākotnēji nav bijusi viņas komandā un darbojusies ar nu jau jauno domes vadītāju Imantu Krastiņu (LRA), tomēr pārgājusi Jurēvicas komandā.

Par opozīcijas deputātu balsojumu gāztā domes priekšsēdētāja bija lakoniska: opozīcijas deputāti vienmēr gribējuši tikt pie varas. Savukārt, atceroties Krastiņa kādreizējās darbības, Jurēvica tās nodēvēja par merkantilām, ne uz iedzīvotāju interesēm vērstas.

Pēc amata zaudēšanas Jurēvica turpmāk darbosies kā novada domes deputāte un, ja domē tiks lemts par jautājumiem, kas ir vērsti uz iedzīvotāju interešu īstenošanu, viņa pret šiem lēmumiem nenostāsies. "Nekad neesmu bijusi opozīcijā tikai opozīcijas dēļ," uzsvēra politiķe. Savukārt jaunās domes turpmāko darbību viņai esot grūti prognozēt, kāda tā būs.

Informācija Carnikavas novada domes mājaslapā liecina, ka jautājums par Jurēvicas atcelšanu no amata iesniegts trešdienas rītā, īsi pirms kārtējās domes sēdes. Iesniegumu parakstījuši pieci domes deputāti - Imants Krastiņš, Kristaps Bergmanis, Arta Deniņa, Eduards Burģelis un Kārlis Eidis, kuri visi ir opozīcijas pārstāvji un pārstāv Reģionu aliansi un SC.

Tomēr jau domes sēdē par Jurēvicas atbrīvošanu balsoja deviņi deputāti un pret viņu balsoja arī trīs no LZS saraksta ievēlēti deputāti - Roberts Raimo, Ilze Tjarve, Edgars Sliede, kā arī Krastiņš (RA), Bergmanis (RA), Ilze Vilka (RA), Arta Deniņa (RA), Eduards Burģelis (SC) un Kārlis Eidis (SC).

Jurēvica amatu zaudējusi, lai arī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pašvaldību vēlēšanās bija ieguvusi absolūto balsu vairākumu - astoņas vietas no 15. Reģionu aliansei (RA) pašvaldībā ir četri pārstāvji, Saskaņas centram (SC) - divi, bet vēl viens - nacionālajai apvienībai.

Tāpat ar šo deputātu balsīm par jauno priekšsēdētāju ievēlēts Krastiņš.

(papildināta visa ziņa; precizēts virsraksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas