Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

No šīs nedēļas iespējams tiešsaistē vērot zaļās vārnas ligzdošanu

No šīs nedēļas interesentiem ir iespēja interneta tiešsaistē sekot līdzi arī zaļās vārnas ligzdošanai Ādažu militārajā poligonā, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Dabas fondā.

Tiešsaistes kamera ir novietota zaļo vārnu būrī, kurā tās ligzdojušas jau vairākus gadus pēc kārtas. Pagājušajā gadā šajā būrī tikai izaudzināti divi mazuļi. Ņemot vērā, ka zaļās vārnas mēdz būt uzticīgas ligzdvietām, pastāv liela iespēja, ka arī šogad tie paši putni atkal būrī sekmīgi ligzdos.

Zaļās vārnas Ādažu poligonā ligzdot sāka 2007.gadā, kad tur tika izvietoti šai putnu sugai piemēroti būrīši. Zaļo vārnu dabiskās ligzdošanas vietas ir melno dzilnu dobumi, taču tādu nav daudz. Kopš 2007.gada Ādažu militārajā poligonā un tā tuvumā ligzdojuši līdz septiņiem pāriem zaļo vārnu, pēdējos gados ap pieciem pāriem.

Zaļā vārna ir pasaulē apdraudēta putnu suga. Savulaik Latvijā tā bija diezgan parasta suga, taču patlaban zaļās vārnas sastopamas tikai Pierīgas mežos - aizsargājamo ainavu apvidū Ādaži un dabas liegumā "Garkalnes meži" ligzdo ap 20 pāru zaļo vārnu. Šīs sugas putniem ir nepieciešama vide ar atklātiem laukiem, kas kalpo par kukaiņu medību vietām, un koku puduriem, kur atrast dobumainus kokus ligzdošanai.

Skati tiešraidi šeit - http://www.putniadazos.lv/lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas