Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Nodibināta Lobētāju asociācija

Nodibināta Lobētāju asociācija, kurā apvienojušies dažādu nozaru profesionāļi. Asociācijas galvenais dibināšanas mērķis ir veidot caurspīdīgu lobēšanas kultūru Latvijā, informē jaunās asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds.

Lobētāju asociācijas galvenais uzdevums ir veidot jaunu, saprotamu un caurspīdīgu lobēšanas kultūru Latvijā. Asociācijas biedri ir pārliecināti, ka lobēšana ir būtisks likumīgu interešu saskaņošanas un lēmumu pieņemšanas instruments, kas nodrošina labu pārvaldības principu ievērošanu un uz pierādījumiem balstītu lēmumu pieņemšanu. Lobēšana ir leģitīma un legāla.

"Pašlaik lobēšana kā profesionāls pakalpojums nav regulēta  un tāpēc izsekot interešu klātbūtnei nav iespējams. Intereses ne vienmēr ir kvalitatīvi argumentētas, diskutētas un to aizstāvības process ir necaurskatāms. Tas kļūst par iemeslu sabiedrības uzticēšanās lejupslīdei valsts pārvaldības procesiem.
Mēs esam pārliecināti, ka ir pienācis laiks veidot jaunu, saprotamu un caurspīdīgu lobēšanas vidi Latvijā. Ar asociācijas dibināšanu mēs aicinām uz sadarbību gan nozares profesionāļus, gan arī valsts amatpersonas, jo lobēšanā piedalās divas puses," skaidro G. Grīnvalds.

Lobistu asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Atis Zakatistovs:"Nereti tiek runāts par labo un slikto lobismu. Nē, ir tikai lobisms vai kukuļdošana. Mēs esam par atklātiem un caurspīdīgiem lobisma principiem.

Mēs uzskatām, ka ir nepieciešams skaidri definēt lobēšanas pakalpojumu, kas būtiski paplašinātu tā pieejamības iespējas jauniem interesentiem. Lai uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas un interešu grupas zinātu, kur lobētājus meklēt. Mūsu nozares profesionāļi būtu reģistrēti oficiālā lobētāju reģistrā un pēc pašregulācijas principa darbotos atbilstoši ētikas kodeksam. Akceptējot oficiālo lobētāju sarakstu kā sadarbības partnerus, valsts pārvaldei būtu vienkārši un saprotami īstenot sarunu procesu un nodrošināt valsts pārvaldības atvērtību un pieejamību."

Pildot darba pienākumus, asociācijas dalībnieki apņēmušies būt atklāti par to, kādas intereses tie pārstāv un kāds ir lobēšanas aktivitātes mērķis. Metode, ko tie izmantos savā darbā, ir kompetenta un uz faktiem balstīta argumentācija. Tas stiprinās lēmumu pieņemšanas kvalitāti, procesa caurspīdību un dažādu iesaistīto pušu interešu līdzsvarošanu, ļaujot pieņemt izvērstus lēmumus, kā arī saskaņojot sabiedrības, valsts un iesaistīto pušu intereses.

Asociācijas priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds ir bijušais Latvijas Tieslietu ministrs, Latvijas Pirmās partijas biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas