Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Noilguma dēļ Jaunjelgavas skolas agresīvais zēns paliks nesodīts; mātei piespriests 50 latu sods

Zēnam, kuru policija atzinusi par vainīgu Jaunjelgavas vidusskolā aprīļa beigās notikušajā vardarbībā, kad skolas tualetē tika piekauts pirmās klases skolēns, netiks piemērots neviens no audzinoša rakstura piespiedu līdzekļiem.

"Tā kā no pārkāpuma izdarīšanas dienas pagājuši vairāk nekā divi mēneši, saskaņā ar likumu Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem Administratīvā komisija drīkst izbeigt lietu, nepiemērojot sodu," Dienai uzreiz pēc otrdien vakarā notikušās Jaunjelgavas novada domes Administratīvās komisijas sēdes atklāja tās vadītājs - neatkarīgais deputāts Voldemārs Kurtišs. Viņš izvairījās noilgumā vainot likumsargus: "Policijas pārstāvji paskaidroja, ka lieta bijusi apjomīga, tāpēc izmeklēšana ilga vairāk nekā divus mēnešus." Bez soda gan nepaliks vainīgā māte - viņai komisija piemērojusi 50 latu naudas sodu.

Savukārt par otram vardarbībā iesaistītajam pusaudzim piemērojamo audzinoša rakstura piespiedu līdzekli tuvākajā laikā lems Vecumnieku novada domes administratīvā komisija. Tās vadītāja Anna Balgalve LETAI atklāja, ka komisija lēmumu pieņems, balstoties uz informāciju par vardarbīgā zēna sekmēm un mājas apstākļiem. Tāpat soda mēru ietekmēšot cietušā pirmklasnieka pašreizējais veselības stāvoklis. Viņam portālā Ziedot.lv saziedoti jau 4056 lati, kas, pēc zēna mātes veiktajiem aprēķiniem, esot pietiekami, lai segtu viena gada rehabilitācijas izmaksas. Lai gan tiesu medicīnas eksperti iepriekš atzina, ka cietušajam nodarītie miesas bojājumi ir maznozīmīgi un nav radījuši nopietnus fiziskās veselības traucējumus, zēns kopā ar māti turpina uzturēties krīzes centrā Valmierā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas