Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Normatīvie akti neparedz iespēju VID noslēgt vienošanos par mediāciju ar Ss.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav noslēdzis un neplāno noslēgt vienošanos par mediācijas izmantošanu sarunās ar SIA Internet, kas saistīts ar sludinājumu portālu Ss.lv, vai jebkuru citu nodokļu maksātāju, jo spēkā esošie normatīvie akti neparedz iespēju izmantot mediāciju administratīvajā strīdā ar nodokļu maksātāju, aģentūrai LETA skaidroja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Savukārt uzņēmumam ir tiesības brīvi izvēlēties savu juridisko interešu pārstāvi. VID tās nevar ierobežot, un uzņēmuma izvēlētais juridiskais pārstāvis var piedalīties uzņēmuma un VID komunikācijā.

Patlaban joprojām turpinās VID un uzņēmuma _Internet_ pārstāvju komunikācija un tikšanās ar mērķi rast abpusēji pieņemamu situācijas risinājumu.

"Mēs joprojām ceram, ka sarunās ar uzņēmēju izdosies panākt savstarpēju vienošanos par informācijas sniegšanu, tās apjomu un termiņu. Ja šāda vienošanās tiks panākta, tā tiks nostiprināta, parakstot VID un uzņēmuma administratīvo līgumu par administratīvā strīda risinājumu. Tas VID arī ļautu atjaunot uzņēmuma saimniecisko darbību, un uzņēmums arī varētu atsākt līdzšinējā domēna izmantošanu," skaidroja VID.

Kā ziņots, pēc VID pieprasījuma Ss.lv domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID nolēmis apturēt portāla Ss.lv darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar Ss.lv īpašniekiem saistītā uzņēmuma Internet saimniecisko darbību. Internet 1.augustā pieņemto VID lēmumu par Internet saimnieciskās darbības apturēšanu ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

SIA Internet pārstāvji nolēma strīdā ar VID meklēt konstruktīvu risinājumu ar mediācijas partnera palīdzību. Par mediācijas partneri piekrita būt auditorkompānija PricewaterhouseCoopers (PwC) kopā ar zvērinātu advokātu biroju PricewaterhouseCoopers Legal (PwC Legal).

 

Top komentāri

Mantrausis
M
VID ir jāstrādā valstij nevis normatīvo aktu noteiktām interesēm. Valsts interesēs ir uzņēmuma darbība un nodokļu maksājumi un darbvietas. Ja VID konkrēti darbinieki to nesaprot, iestāde ir slēdzama un darbinieki atlaižami uz vietas!
Trollis JT
T
Lai gan man ir nepatīkams VID, kā CCCP finotģela pēctecis, tomēr atkal atgādināšu, ka VID neražo likumus un noteikumus, bet gan tos pilda. Gānīt VID ... tas ir tas pats, kā lamāt čekistus, bet nepievērst uzmanību CK. Normatīvie akti... !!! Autorus uz skatuves, ieslēgt prožektorus!!!
GoodMan&ParexK&K
G
Kārtējā ēzeļšova sērija priekš mērkaķiem vālē uz pilnu klapi. Gavenās lomas : VID, SSlv, epizodēs: CSDD, VP, LKP,....,masovkā: gudrējošās debīliķu masas. Scenārija sižets: piepisties pie grabažu tirgotājiem priekš nabadzīgās ES tautas piediršot debīliķu smadzenes ar valsts kasei garām plūdošajiem miljoniem, kamēr nu jau 26 g. no VALSTS KASES NEPĀRTRAUKTI TIEK IZRĪTI MILJARDI, kurus uzmestā tauta ņaudēdama atmaksās (~400 miljoni gadā).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas