Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nosacīti soda par nāves izraisīšanu, atstājot draudzeni ziemā uz balkona

Tukuma rajona tiesa trešdien vīrietim par kompānijas biedres nelaišanu dzīvoklī, kādēļ tā no balkona nokritusi un nositusies, piemērojusi nosacītu cietumsodu uz divarpus gadiem, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Tāpat no apsūdzētā tiesa nolēma piedzīt 3020 latu bojāgājušās sievietes radiniekiem morālā aizskāruma atlīdzināšanai.

Prokurors gan bija lūdzis apsūdzētajam piemērot reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem.

Valentīndienas vakarā 14.februārī mediķi saņēmuši izsaukumu uz Meža ielu, kur pagalmā atrasta mirusi 1962.gadā dzimusi sieviete, kas nokritusi no trešā stāva dzīvokļa balkona.

Prokuratūras runasvīrs Andrejs Vasks aģentūrai BNS pastāstīja, ka izmeklēšanā pierādījies, ka dzīvoklī tovakar notikusi iedzeršana, kurā piedalījusies nu jau mirusī sieviete un divi vīrieši, tostarp dzīvokļa saimnieks Andrejs D.

Iedzeršanas laikā viens no vīriešiem, skurbuma mākts, devies gulēt uz citu istabu, bet iedzeršanā turpināja piedalīties sieviete un dzīvokļa saimnieks, līdz izcēlies konflikts. Tad sieviete izgājusi uz balkona uzsmēķēt, bet saimnieks, vēl būdams dusmīgs uz savu biedreni, no iekšpuses aiztaisījis balkona durvis ciet un nav laidis viņu atpakaļ.

Lai arī sieviete lūgusies, lai viņu laiž atpakaļ, vīrietis uz to nav reaģējis. Viņa arī draudējusi nolēkt no balkona, taču iereibušais vīrietis arī draudus nav uztvēris nopietni, bet sieviete tikmēr apsēdusies uz balkona margām, nav noturējusi līdzsvaru un no balkona nokritusi.

Dzīvokļa saimniekam Andrejam apsūdzība tika uzrādīta pēc Latvijā reti piemērojama Krimināllikuma panta, proti, par nelikumīgu brīvības atņemšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas