Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Noskaidrots stiprākais ugunsdzēsējs glābējs Latvijā

Piektdien sacensībās Stiprais ugunsdzēsējs Jelgavā par 2022.gada stiprāko ugunsdzēsēju-glābēju Latvijā kļuvis Jelgavas daļas pārstāvis Kristaps Ansons, un arī komandu vērtējumā uzvarēja Jelgavas daļas komanda, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otro vietu 68 dalībnieku konkurencē izcīnīja Rīgas reģiona pārvaldes 7.daļas ugunsdzēsējs Tomas Jaunzems, bet sīvā cīņā trešo vietu ieguva Dobeles daļas komandieris Artūrs Rožkovs.

Visu startējošo dalībnieku rezultāti tika vērtēti arī trijās vecuma grupās. Vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem pirmo vietu ieguva Rožkovs, otrajā vietā ierindojās Aizkraukles daļas pārstāvis Armands Laurinaitis, bet trešajā - Rīgas reģiona pārvaldes 6.daļas pārstāvis Emīls Pētersons.

Savukārt, vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem par uzvarētāju kļuva Ansons, otro vietu ieguva Jaunzems, bet trešo - Matīs Spalva no Valmieras daļas. Vecuma grupā virs 40 gadiem startēja trīs dalībnieki. Pirmo vietu ieguva Kaspars Grābens no Jelgavas daļas, otro - Gatis Stilba no Skrundas posteņa, bet trešo vietu - Almants Kalniņš no Talsu daļas.

Komandu konkurencē startēja 18 Latvijas un Lietuvas ugunsdzēsēju komandas. Titulu "Stiprākā ugunsdzēsēju glābēju komanda 2022" ieguva Jelgavas daļas komanda. Viņiem pavisam nedaudz piekāpās 7.daļas komanda, bet trešo vietu ieguva Jēkabpils daļas komanda.

Sacensību "Stiprais ugunsdzēsējs" distance veidota, balstoties uz Eiropā un ASV populāru sporta veidu, kas pārbauda ugunsdzēsēju  un glābēju profesionālās iemaņas un fizisko sagatavotību. 

Distance sastāv no pieciem posmiem - uzkāpšana tornī, nesot šļūteņu saini, šļūteņu rituļa uzvilšana uz torņa augšējās platformas, spēka pārbaude, sitot ar āmuru pa sliedi, ar ūdeni pilnas šļūtenes vilkšana un gandrīz 90 kilogramus smaga manekena nogādāšana līdz finišam. Visa distance tiek veikta ugunsdzēsēja speciālajā aizsargtērpā, turklāt individuālajās sacensībās dalībnieki elpo ar elpošanas aparāta palīdzību. Tādējādi tiek maksimāli tuvu imitēti tie apstākļi, kādos ugunsdzēsējiem jāstrādā ugunsgrēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas