Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Nospiedošais vairākums apspriešanā atbalsta Rojas novada robežu grozīšanu

Lielākā daļa Rojas novada iedzīvotāju, kuri piedalījušies publiskajā apspriešanā, atbalstījuši Rojas novada administratīvās robežas grozīšanu. Par Rojas administratīvās teritorijas robežu grozīšanu kopumā nobalsojuši 882 iedzīvotāji, bet "pret" - 31 iedzīvotājs.

Pavisam aptaujā par Rojas novada administratīvās teritorijas robežu grozīšanu piedalījušies 913 Rojas novada iedzīvotāji jeb 18,08% no kopējā vēlētāju skaita, informēja aptaujas rezultātu apkopošanas un uzraudzības komisijas locekle Rasma Šamajeva.

Mērsraga pagastā reģistrētajās anketās par robežu grozīšanu balsojuši 856 iedzīvotāji, bet "pret" - seši iedzīvotāji. Savukārt Rojas pagastā reģistrētajās anketās par robežu grozīšanu nobalsojuši 26 iedzīvotāji, bet "pret" balsojuši 25.

Mērsraga pagasta pārvaldē reģistrētas 862 iedzīvotāju anketas, bet Rojas pagastā - 51 anketa. Līdz ar to publiskajā apspriešanā piedalījušies 58,1% no Mērsraga pagasta vēlētājiem.

Ka sacīja Rojas novada domes deputāts Lauris Karlsons, kurš ievēlēts no Mērsraga, tik liela mērsradznieku aktivitāte neesot bijusi nevienās vēlēšanās, tāpēc iedzīvotāju viedokli nevarot nerespektēt. Lai gan, rīkojot aptauju, tika noteikts, ka to uzskatīs par notikušu, ja tajā būs piedalījušies ne mazāk kā 30% no pilngadīgajiem Rojas novada teritorijā deklarētajiem iedzīvotājiem, bet gala rezultātā piedalījušies 18,08%, iedzīvotāji savu viedokli tomēr ir pauduši, un tas jārespektē, vēl jo vairāk tāpēc, ka neviens likums nenosaka, cik procentiem vēlētāju jāpiedalās aptaujā, lai to uzskatītu par notikušu, uzskata Karlsons.

Iestrādāt šādu atrunu par 30% bijusi kāda deputāta iniciatīva, un aptauju neviens nevar atzīt par nenotikušu, piebilda Karlsons, vēlreiz uzsverot, ka Mērsragā iedzīvotāju aktivitāte bijusi pat ļoti liela. Turklāt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija uzdevusi rīkot aptauju, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli, un tas ir izdarīts, akcentēja Karlsons. Turklāt zemā Rojas pagasta iedzīvotāju aktivitāte arī par kaut ko liecina - proti, viņiem ir vienalga un nav pretenziju, ka Mērsrags vēlas atdalīties no Rojas novada, uzskata deputāts.

Nākamnedēļ, 13.aprīlī, Rojas novada domē paredzētas komiteju sēdes, tāpēc no Mērsraga ievēlētie deputāti šajā dienā lūgs sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai novada dome pieņemtu lēmumu, vai piekrīt Rojas novada administratīvās teritorijas robežu grozīšanai, informēja Karlsons.

Publiskā apspriešana par Rojas novada administratīvās teritorijas robežu grozīšanu notika no 19.marta līdz 8.aprīlim.

Anketas varēja iesniegt Latvijas pilsoņi vai Eiropas Savienības pilsoņi, kuri nav Latvijas pilsoņi, bet ir reģistrēti Iedzīvotāju reģistrā, kuri līdz anketas iesniegšanas brīdim ir sasnieguši 18 gadu vecumu, ir reģistrēti vēlētāju reģistrā un kuriem vismaz 90 dienas pirms publiskās apspriešanas uzsākšanas ir reģistrēta dzīvesvietā attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā, vai personas, kurām Rojas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas