Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

NVD līdz šim anulējis 26 vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātus

Saņemot informāciju no Valsts policijas, Nacionālais veselības dienests (NVD) līdz šim anulējis 26 vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātus, liecina NVD jaunākā informācija.

Tas nozīmē, ka šie sertifikāti vairs neverificējas un tie nav izmantojami.

NVD direktors Āris Kasparāns pirmdien žurnālistiem atgādināja, ka apzinoties situācijas nopietnību un ātrākai reaģēšanai ir sagatavots priekšlikums par sertifikātu "iesaldēšanu" uz izmeklēšanas laiku, ja pastāv aizdomas par to viltošanu. 

NVD Informācijas tehnoloģiju koordinators Edgars Goba žurnālistiem norādīja, ka tehniski tas nav sarežģīti izdarāms, jo patlaban personām ar pozitīvām Covid-19 analīzēm šie "sertifikāti" tiek iesaldēti uz desmit dienām. "Tas nodrošina, lai šīs personas pa slimības laiku nestaigātu apkārt ar Covid-19 sertifikātu," norādīja Goba.

Jau ziņots, ka saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju pret Covid-19 Valsts policijas lietvedībā ir aptuveni 20 kriminālprocesi. Viens kriminālprocess ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā.

Abām iestādēm aizdomas par vairākiem simtiem personu, kas, iespējams, ieguvušas vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu bez vakcinācijas. 

Aģentūras LETA apkopotā informācija par līdz šim publiski atklātajiem kriminālprocesiem liecina, ka šajās lietās kopš augusta kopumā figurē vismaz 11 medicīnas iestāžu darbinieki.

Papildus viens mediķis kopš vasaras jau ir saņēmis sodu. LETA jau rakstīja, ka rudenī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras piemērojusi 1500 eiro naudas sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai. Šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja KNAB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas