Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

OIK izmeklēšanas komisija šodien iztaujās Kariņu

Obligātās iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas izvērtēšanai izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ieva Krapāne informē, ka šodien komisijas sēdē tiks iztaujāts Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš laika periodā no 2004. gada 2. decembra līdz 2006. gada 7. aprīlim ieņēma ekonomikas ministra amatu.

Krapāne norāda, ka Kariņš ir pirmā augstā amatpersona, kas tiek aicināta uz komisijas sēdi iztaujāšanai: "Komisijas darbā esam uzsākuši to posmu, kad izvaicāsim visas amatpersonas, kurām ir bijusi saistība ar OIK lietu. Pirmais ir viens no tā laika ekonomikas ministriem Kariņš, bet turpmākās sēdēs tiks aicinātas arī citas agrākās un esošās amatpersonas. Neskatoties uz šobrīd ieņemamiem amatiem, mūsu kā komisijas attieksme pret visiem būs līdzvērtīga."

OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas galvenais uzdevums ir noskaidrot, kāds ir patiesais sistēmas nodarītais kaitējums valstij, nosaukt afēras vainīgos, kā arī izdarīt secinājumus, lai novērstu nākotnē šādu sistēmu veidošanos.

Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu OIK atbalsta ieviešanas mērķus, ietekmi, kritērijus atbalsta saņemšanai, atbalsta intensitāti.

Izmeklēšanas komisiju vada Ieva Krapāne, par komisijas sekretāru ievēlēts Mārtiņš Šteins. Komisijas sastāvā ir deputāti Atis Lejiņš (JV), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Sandis Riekstiņš (JKP), Viktors Valainis (ZZS) un Jānis Ādamsons (S).

Top komentāri

solon
s
Kārtējā aktīvas rīcības imitācija! Nu nevajag šīs iztaujāšanas, pētīšanas ... vienīgais, kas ir nepieciešams - momentā, ar šo brīdi, anulēt OIK elektroenerģijai, kura iegūta dedzinot (Krievijas) gāzi! Un viss! Ar Kariņu un pārējiem šai afērā iesaistītajiem diskutēs kreditori (sobutiļņiki)!
Jāaptur OIK, tālāk var pētīt
J
Nekādas loģikas - atrunājoties ar miljonu soda naudās, vairākus simtus miljonu ik gadus turpina uzkraut patērētāju pleciem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas