Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Oktobra sākumā novērotas pirmās salnas

Lai gan oktobra pirmā dekāde kopumā Latvijā bija 2,5 grādus siltāka par normu, šogad šī mēneša sākumā novērotas pirmās salnas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. 

Novērojumi liecina, ka 2. oktobra naktī, debesīm skaidrojoties, lēni ziemeļu  puses  vēji  atnesa  šogad  pirmās  salnas gaisā. Jelgavā tās sasniedza -1,2, bet Ainažos - 0,5 grādus. Arī citviet šai naktī temperatūras gaisā bija tuvas nullei, bet zāles virskārtā sals jau bija gana intensīvs - no -3 līdz -4 grādiem. 

Šai vēsajai dienai sekoja silts atvasaras periods - diennakts vidējā gaisa temperatūra pakāpās 3 līdz 5 grādus, 6. oktobrī pat 6 grādus virs normas un dienā gaiss sasila līdz +13 līdz +19 grādiem. Rudenīgas, normai atbilstošas, temperatūras atkal iestājās dekādes pēdējās dienās –  8., 9., 10. oktobrī.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 75% no normas. Perioda laikā praktiski bez nokrišņiem bija 1. un 2. oktobris, turpmāk lietus lielākā vai mazākā teritorijas daļā bija katru dienu.

Nokrišņu daudzums pārsvarā bija neliels un mērens, vietām pa nokrišņiem bagātīgākai lietusgāzei nolīstot dekādes pēdējās dienās. Tā 9. oktobrī Lubānā diennakts nokrišņu daudzums bija līdzvērtīgs visas dekādes nokrišņu normai, bet 8. oktobrī Rucavā un Liepājā diennakts nokrišņu daudzums bija ap 2/3 no dekādes normas. Tādējādi vislielākais visas dekādes nokrišņu daudzums – 167% no normas – bija Lubānā, bet vismazākais – 11% - Dobelē.

Visstiprākie vēji Latvijā pūta perioda vidusdaļā galvenokārt jūras piekrastes teritorijās -  4.-7. oktobrī vēja brāzmas daudzviet bija ļoti stipras un tuvas vētrai, bet naktī no 6. uz 7. oktobri Ventspilī, Liepājā un Daugavgrīvā vēja brāzmām jau bija vētras spēks. Vētraina vēja spēks vēja brāzmām piekrastē bija arī 10. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas