Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Otrdien gaidāms brāzmains vējš, lietus un sniegs

Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā paaugstinājās līdz +6..+10 grādiem, pārspējot siltuma rekordus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Otrdien Vidzemē un Latgalē gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 19 metriem sekundē, Kurzemē un Zemgalē tās būs nedaudz mazākas, prognozē sinoptiķi.

Pirms pusnakts maksimālā temperatūra bija +9,2 grādi Bauskā, kā arī +9,3 grādi Dobeles un Jelgavas novērojumu stacijā. 14 meteoroloģiskajās stacijās pārspēts 2.janvāra rekords, tai skaitā labots arī visas valsts rekords - 2007.gada 2.janvārī Rucavā reģistrētie +8,2 grādi.

Pēc pusnakts augstākā gaisa temperatūra bija +9,9 grādi Daugavpils un Jelgavas novērojumu stacijā, kā arī +10,0 grādi Bauskā. Tikpat augsta gaisa temperatūra 3.janvārī tika reģistrēta 1992.gadā Kolkā. Vietējais 3.janvāra siltuma rekords pārspēts vismaz 12 novērojumu stacijās.

Jau ziņots, ka svētdien Daugavpilī, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +11,1 grādam, tika pārspēts ne tikai Jaungada dienas, bet arī visa janvāra nacionālais siltuma rekords.

Otrdienas rīts Latvijā ir mākoņains un stipri vējains, daudzviet īslaicīgi līst un gaisa temperatūra pazeminās.

Nakts otrajā pusē un no rīta valsts lielākajā daļā rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprinājies līdz 15-20 metriem sekundē. 20 metrus sekundē lielas brāzmas līdz pieciem rītā reģistrētas Saldus un Jelgavas novērojumu stacijā.

Rīgā maksimālais vēja ātrums brāzmās līdz plkst.5 bija 17-18 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktī galvaspilsētā pakāpās līdz +9,3 grādiem, nepārspējot 1992.gada 3.janvārī sasniegtos +9,4 grādus, bet īsi pirms pusnakts ar +8,3 grādiem tika labots 2.janvāra siltuma rekords. Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas galvaspilsētā reģistrēta 2.janvārī, bija +7,8 grādi 1992.gadā.

Dienā debesis klās mākoņi, palaikam gaidāms lietus, vairāk nokrišņu būs Vidzemē, lietus vietām pāries sniegā.

Gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi. Pēcpusdienā dažviet Vidzemē un vakarā arī citviet valstī ceļi var kļūt slideni.

Rīgā otrdien palaikam līs un rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs +3 grādi.

Laikapstākļus nosaka aktīvs ciklons, kas no Igaunijas virzās uz Krieviju. Atmosfēras spiediens Ziemeļvidzemē pazeminājies līdz 999 hektopaskāliem jūras līmenī.

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā paaugstinājās līdz +6..+10 grādiem, pārspējot siltuma rekordus.

Upēs turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās un ledus iešana, applūst plašākas teritorijas, tādēļ visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenās pakāpes brīdinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas