Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Ar Pasaules pieredzi Latvijā valdes priekšsēdētāja Māra Rūse

Otrdien notiks pirmās priekšvēlēšanu debates diasporai

Strauji tuvojoties 13. Saeimas vēlēšanām, biedrība Ar Pasaules pieredzi Latvijā organizē 28.augustā priekšvēlēšanu debates ar partiju pārstāvjiem. Demogrāfiskās krīzes iespaidā, centrālā tēma būs diasporas komunikācijas un remigrācijas jautājumi, par kuriem viedokļu krustugunīs stāsies 11 populārāko partiju līderi, portālam Diena.lv pavēstīja pasākuma organizatori.

“Diasporas un remigrācijas politika šogad nepārtraukti tiek minēta kā prioritāte, bet to, pie kādiem jautājumiem tiks strādāts un, kādas iniciatīvas un problēmas tiks risinātas, vēl nav skaidrs. Tāpēc mūsu remigrācijas aktīvistu biedrība organizē diskusiju, lai noskaidrotu, par ko šinīs vēlēšanās balsot tieši diasporai. Diaspora vēlēšanās līdz šim ir piedalījusies samērā kūtri, galvenokārt, minimālās partiju komunikācijas dēļ ar šo sabiedrības daļu. Mēs vēlamies palīdzēt izprast piedāvājumu caur diskusiju, lai diaspora var izlemt par ko balsot”, stāsta biedrības Ar Pasaules pieredzi Latvijā valdes priekšsēdētāja Māra Rūse.

Debatēs piedalīsies Vjačeslavs Dombrovskis (Saskaņa), Dana Reizniece Ozola (ZZS), Artuss Kaimiņš (KPV LV), Rihards Kols (NA), Daniels Pavļuts (Attīstībai/Par!), Zanda Lukašēviča-Kalniņa (Jaunā Vienotība), Jānis Bordāns (JKP), Antoņina Ņenaševa (Progresīvie) Ieva Brante (LRA), Irina Bobkova (LKS) un Gints Grābers (NSL). Pasākumu moderēs Arnis Krauze.

Lai arī vairums partiju atzīst, ka remigrācija uz Latviju ir jāveicina, partiju mērķi krasi atšķirās. Kopumā partiju programmās pievērta uzmanība tieši darbavietu nodrošināšanai, dažāda veida sociālo pakalpojumu uzlabošanai, valsts komunikācijas un attieksmes maiņai.

Aicinam skatīties tiešraidi Online un uzdot jautājumus Twitter un Facebook ar tēmturi #DiasporasDebates. Biedrība piedāvā ierobežotam apmeklētāju skaitam debates bez maksas vērot klātienē, iepriekš reģistrējoties biedrības mājas lapā - https://arpasaulespieredzi.lv/par-ko-balsot-diasporai/. Debates 28. augustā plkst. 18.30 varēs vērot biedrības Facebook lapā. 

Debates atbalsta Kultūras ministrija, Sabiedrības integrācijas fonds, Pasaules Brīvo Latviešu Apvienība, Amerikas Latviešu Apvienība un Zvērinātu advokātu birojs Loze & partners, Toronto latviešu kredītsabiedrība, korp! Latvija (Toronto), korp! Fraternitas Lataviensis (Toronto), Latviešu nacionālā apvienība Kanādā

Biedrība “Ar pasaules pieredzi Latvijā” ir pirmā un vadošā uz remigrāciju vērstā organizācija Latvijā, kas Rīgā rīko ikmēneša stāstu vakarus, kā arī pasākumus reģionos un veido plašu remigrantu tīklu Latvijā. Biedrība regulāri piedalās publiskās diskusijās par remigrantiem aktuālām tēmām un ir līdzdarbojusies Diasporas likuma izstrādē. AppLV ir politiski neitrāla kustība, kurā gada laikā ir iesaistījušies vairāk nekā 3000 cilvēku – tie, kas jau atgriezušies Latvijā un tie, kas to vēlas darīt nākotnē.

Top komentāri

Hūgo Vācietis no barikādēm
H
TIKAI PAR NA !
latvietis
l
PIRMKĀRT LATVIJAI VAJAG DROŠĪBAS ORGĀNUS KURI AIZSTĀVĒTU LATVIJU ! PAGAIDĀM TĀDU NAV !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas