Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Otrdien ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 14 ugunsgrēki, divos no tiem bijis pa vienam cietušajam, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst.11.59 VUGD saņēma informāciju, ka kādā Bauskas novada daudzdzīvokļu mājā izcēlies ugunsgrēks un tajā cietis cilvēks. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka ēkas otrā stāva dzīvokļa vannas istabā bija dedzis spainis ar atkritumiem un tam līdzās atrodas cietis cilvēks. Līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ierašanās brīdim ugunsdzēsēji cietušajam cilvēkam sniedza pirmo palīdzību - ietina viņu folijas segā un centās atdzesēt ar ūdeni.

Divi cilvēki, kuri bija izsaukuši ugunsdzēsējus, viņiem pastāstīja, ka no ārpuses pamanījuši ēkā sadūmojumu un, noskaidrojot, ka tas nāk otrā stāva dzīvokļa, devušies tajā iekšā, kur konstatējuši, ka vannas istabā deg atkritumu spainis. Iedzīvotāji degošo spaini nodzēsuši ar ūdeni un pēc tam zvanījuši operatīvajiem dienestiem. VUGD izsaka pateicību iedzīvotājiem par pareizo un operatīvo rīcību.

Savukārt plkst.16.02 ugunsdzēsēji steidzās uz Ozolnieku novadu, kur dega garāža. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka 15 kvadrātmetru platībā deg garāža. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku paša spēkiem, tajā bija cietis viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD. Ugunsdzēsēji no liesmām pasargāja divus motociklus, kuri tika izvilkti no degošās ēkas. Plkst.17.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst arī degošus atkritumus, elektrības vadus, ventilācijas sistēmas elektromotoru, malku, pastkasti, sodrējus piecu ēku dūmvados, bez uzraudzības gatavoties atstātu piedegušu ēdienu, vieglo automašīnu, pirti un četras dārza mājas, pastāstīja Palkavniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas