Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Otro gadu pēc kārtas mīlētākais zīmols Latvijā ir Google

Otro gadu pēc kārtas par mīlētāko zīmolu Latvijā atzīts Google, ceturtdien paziņoja Latvijas mīlētāko zīmolu topa veidotāji - žurnāls Kapitāls un pētījumu aģentūra TNS Latvia.

Otrajā vietā šogad ierindojies zīmols Inbox.lv, bet trešajā vietā - Maxima.

Uz ceturto vietu šogad noslīdējis zīmols Nokia, savukārt piektajā vietā ierindojies zīmols Laima, kas pērn atradās 12.pozīcijā. Sestais mīlētākais zīmols šogad ir Rimi, septītais - Swedbank, astotais - Draugiem.lv.

Devītajā vietā ierindojies vēl viens topa desmitnieka jaunpienācējs - TV3, bet desmitais mīlētākais zīmols šogad ir Latvijas Mobilais telefons.

2010.gadā Latvijas mīlētākie zīmoli bija Google, Nokia, Inbox, Visa, Swedbank, Maxima, Rimi, Draugiem.lv, Latvijas Mobilais telefons un Depo.

Augošākā zīmola titulu šogad ieguvis KOK, bet par kvalitatīvāko zīmolu atzīts Nike. Savukārt par izdevīgāko zīmolu atzīts Supernetto.

Par unikālāko, kā arī personiskāko zīmolu šogad atzīts Google, savukārt apspriestākā zīmola titulu saņem Nordea.

Otro reizi Latvijā tika izvērtēts, cik veiksmīgi zīmoli darbojas sociālajos medijos. Sadarbībā ar pionieriem Twitter izpētē - SOON - izstrādāta metodoloģija, kas ļauj izvērtēt zīmola ietekmi, popularitāti un apspriešanu vienā no augošākajiem sociālajiem tīkliem Latvijā - Twitter. Par ietekmīgāko zīmolu sociālajos tīklos šogad tiek atzīts Ir.lv, nobīdot pērnā gada līderi Radio 101 uz otro pozīciju.

Zīmolu pētījums tapis sadarbībā ar žurnālu Kapitāls un tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūru TNS Latvia, aptaujājot vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotājus. Tāpat kā iepriekšējos gados, mīlētāko zīmolu noteikšanai izmantota starptautiski atzīta un jau 30 pasaules valstīs pielietota metodoloģija DDB Brand Capital.

50 mīlētākie zīmoli noskaidroti jau septīto reizi, apkopojot tos Mīlētāko zīmolu topā. Šogad pētījuma laikā aplūkoti 439 Latvijā sastopami zīmoli, kas tika vērtēti piecās tēla kategorijās - unikalitāte, kvalitāte, izdevīgums, asociēšana un apspriešana.

Topa pilnie rezultāti un plašāks ieskats pētījuma procesā tiks publiskots biznesa žurnāla Kapitāls oktobra numurā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas