Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārzemniekiem vīzu izsniegšanā vairs nevajadzēs uzrādīt iesniedzamo dokumentu oriģinālus vai kopijas

Valdība šodien atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz izslēgt prasību vīzu izsniegšanā uzrādīt iesniedzamo dokumentu oriģinālus vai notariāli apliecinātas kopijas.

Atbilstoši Eiropas Savienības (ES) direktīvai paredzēts turpmāk vīzas uzlīmē neiekļaut informāciju par amatpersonas, kas vīzu izsniegusi, vārdu un uzvārdu, lai mazinātu amatpersonu ietekmēšanas risku. Vīzu izsniegušās amatpersonas dati joprojām tiks uzglabāti Nacionālajā vīzu informācijas sistēmā.

Tāpat grozījumi paredz iespēju izsniegt ilgtermiņa vīzu uz laiku līdz vienam gadam ārzemniekiem, kas veic brīvprātīgo darbu, piedaloties Eiropas Komisijas un citu starptautisko organizāciju finansētās brīvprātīgā darba programmās. Šobrīd šīs kategorijas ieceļotājiem netiek paredzēta nekāda ieceļošanas kārtība, bet, ievērojot uzturēšanās īslaicīgo raksturu, lietderīgāk šādā gadījumā būtu izsniegt ilgtermiņa vīzu.

Tāpat no noteikumiem tiek izslēgta prasība uzrādīt iesniedzamo dokumentu oriģinālus vai notariāli apliecinātas kopijas, līdz ar to iesniedzamajiem dokumentiem turpmāk jāatbilst Dokumentu juridiskā spēka likumā noteiktajām prasībām.

Grozījumi arī nosaka 90 dienu ilgtermiņa vīzas termiņu gadījumos, kad ārzemnieks vēlas ieceļot Latvijā un iesniegt dokumentus uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas