Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pabalsta izmaksai ģimenēm ar bērniem būs nepieciešami 182 miljoni eiro

Covid-19 krīzes atbalsts ģimenēm 500 eiro apmērā par katru bērnu tiks izmaksāts par kopumā 364 097 bērniem un šim mērķim būs nepieciešami 182 miljoni eiro, paredz Labklājības ministrijas sagatavotie likuma grozījumi.

Kā aģentūru LETA informēja labklājības ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš, šo vienreizējo finansiālo atbalstu plānots segt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Šie 500 eiro tiktu izmaksāti par katru bērnu personai, kurai laikposmā no 1.marta līdz ārkārtējās situācijas beigām ir tiesības uz bērna kopšanas pabalstu par bērnu līdz viena gada vecumam, ģimenes valsts pabalstu vai piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti, vai kurai sakarā ar bērna piedzimšanu ir tiesības saņemt maternitātes pabalstu un bērns ir piedzimis līdz ārkārtējās situācijas beigām.

Paredzēts, ka atbalsts tiks izmaksāts arī par bērniem, kuri piedzimuši ārkārtējās situācijas laikā - līdz 6.aprīlim.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) ir pārliecināta, ka tas ir būtisks solis, lai palīdzētu cilvēkiem, kuru ienākumi krīzes laikā krasi samazinājušies.

"Tas ir līdz šim nebijis atbalsta veids, kuru es rosināju jau pirms gada - pandēmijas sākumā. Man ir prieks, ka beidzot izdevies panākt atbalstu naudas izteiksmē nozīmīgai palīdzībai," atzīmē ministre. Viņas vērtēja pozitīvi, ka ģimenes netiks šķirotas pēc ienākumiem, jo krīzes situācijā ir cietusi gandrīz ikviena mājsaimniecība.

Tāpat Petraviča uzsver, ka sarunās ar koalīcijas partneriem centīsies panākt atbalstu arī priekšlikumam par 200 eiro finansiālu atbalstu senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Šo 500 eiro pabalstu par katru bērnu izmaksās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra automātiski - bez iesnieguma. No izmaksātā atbalsta netiks atskaitīti nodokļi, veikta parādu piedziņa un ieturējumi. Šo atbalstu neņems vērā, vērtējot atbilstību maznodrošinātas vai trūcīgas ģimenes (personas) statusam.

Ministre uzsver, ka 500 eiro atbalstu par katru bērnu ģimenes saņems līdz 31.martam, bet personas, kurām tiesības uz pabalstu radīsies no 1.marta līdz ārkārtējā situācijas beigām - 30 dienu laikā pēc bērna kopšanas pabalsta līdz viena gada vecumam vai ģimenes valsts pabalsta pieprasīšanas. Ja naudu nepaspēs pārskaitīt kopā ar ģimenes valsts pabalstu, tad tiks veikts atsevišķs maksājums.

Skatīšanai valdības sēdē iesniegti Labklājības ministrijas sagatavotie grozījumi "Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā", kuru mērķis ir sniegt vienreizēju atbalstu ģimenēm ar bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas