Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pabriks un Ģirģens kritizē ieviesto ierobežojumu efektivitāti

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) kritizē ieviesto ierobežojumu efektivitāti un mudina tajos novērst trūkumus.

Otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē, diskutējot par ierobežojumu mīkstināšanu tirdzniecības nozarēs, Pabriks uzsvēra, ka ārkārtējās situācijas laikā valdībai ir jāvelta nopietns darbs, skaidrojot sabiedrībai ierobežojumu nepieciešamību, kā arī valdībai savi lēmumi ir jābalsta zinātnē un socioloģijā. "Tas ir vienīgais veids, kā varam pārdzīvot krīzi," piebilda ministrs.

Tāpat Pabriks norādīja, ka spēkā esošie ierobežojumi nav būtiski mazinājuši Covid-19 saslimstību.

Aizsardzības ministra ieskatā, valdībai ir aktīvāk "jāreklamē" pieņemtie lēmumi, kā tas tika darīts pērn aprīlī un maijā, kad kampaņā "pa Latvijas Radio informēja, kas iedzīvotājiem ir jādara". Pabrika ieskatā, patlaban sabiedrība ir mainījusies un ir neapmierināta.

Savukārt Ģirģens uzsvēra, ka esošajos ierobežojumos ir jānovērš acīmredzami trūkumi, kuri nevis palīdz samazināt vīrusa izplatību, bet drīzāk veicina. "Jāizskauž neloģiskās lietas, kas veicina vīrusa izplatīšanos. Izskaužot neloģiskus ierobežojumus, mēs panāktu kopīgu situācijas uzlabošanos," uzsvēra Ģirģens.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas