Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pagājušajā nedēļā samazinājies pret Covid-19 pirmreizēji vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars

Kopš septembra vidus piecas nedēļas pēc kārtas pret Covid-19 pirmreizēji vakcinēto iedzīvotāju īpatsvaram Latvijā bija tendence pieaugt, bet pagājušajā nedēļā tas samazinājās, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini, izmantojot Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotos datus.

Starp septembra pirmajās nedēļās Latvijā vakcinētajiem cilvēkiem bija aptuveni vienlīdz daudz tādu, kuri pret Covid-19 potējas pirmo reizi, un tādu, kuri saņēma vakcīnas otro devu. Septembra vidū pirmreizēji vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars sāka pieaugt, sasniedzot 61,44% nedēļā no 20.septembra, 66,18% nedēļā no 27.septembra, 70,31% nedēļā no 4.oktobra, 81,12% nedēļā no 11.oktobra un 81,51% nedēļā no 18.oktobra. Savukārt pagājušajā nedēļā no visiem poti pret Covid-19 saņēmušajiem pirmreizēji vakcinēti tika 72,17%, liecina NVD dati.

Saskaņā ar patlaban NVD datubāzē pieejamajiem datiem, pagājušajā nedēļā kopumā vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 72 296 cilvēki, taču pēc visu pēdējo dienu datu apkopošanas šis skaits vēl varētu pieaugt.

Pagājušajā nedēļā 34 387 cilvēki saņēmuši vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu, 14 862 - otro, 17 788 pacienti sapotēti pirmreizēji ar Johnson & Johnson (J&J) meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva, bet 3091 cilvēks ticis pie tā dēvētās trešās potes jeb balstvakcīnas, liecina NVD dati.

Līdz šim Latvijā kopumā veiktas 1 950 956 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas, tostarp vakcīnas pirmo devu saņēmuši 928 824 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 1 010 270 cilvēki. Par vakcinācijas kursu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši AstraZeneca, Pfizer/BioNTech vai Moderna ražotās potes abas devas vai J&J meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Imunitāte pret Covid-19 izraisošo vīrusu pēc dažādu vakcīnu saņemšanas gan iestājas atšķirīgos laikos.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā vakcinēti 61,36% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 53,67% iedzīvotāju.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca un Johnson&Johnson jeb Janssen, taču AstraZeneca vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto. 2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no 12 gadu vecuma.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas