Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pakaļdzīšanās Olainē: Nepilngadīgs jaunietis bēgšanas laikā sabojā policijas auto

Kāds 17 gadus vecs jaunietis Olainē piektdien pusnaktī bez vadītāja apliecības mēģināja bēgt no policijas, taču pēc spraigas pakaļdzīšanās, kuras laikā tika izdarīti arī brīdinājuma šāvieni gaisā, policistiem tomēr izdevās nepilngadīgo jaunieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī.

Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu Subaru Forester, Olainē pamanīja kādu aizdomīgu Audi spēkratu. Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt, taču pēc policijas aicinājuma to izdarīt Audi vadītājs nereaģēja un turpināja braukt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, likumsargi sekoja transportlīdzeklim, taču vadītājs metās bēgt, traucoties pa šoseju, Olaines ielām, kā arī daudzdzīvokļu māju iekšpagalmiem, kur kādā brīdī nesavaldīja savu spēkratu un apstājās. Pēcāk, braucot atpakaļgaitā, Audi vadītājs izraisīja sadursmi ar policijas netrafarēto automašīnu Subaru un pameta notikuma vietu. Izbraucot no māju iekšpagalmiem, jaunietis, ignorējot atkārtotas likumsargu prasības apturēt transportlīdzekli, turpināja lielā ātrumā braukt pa gājēju ietvi cauri parkam.

Pēc brīža vadītājs pie dzelzceļa pārbrauktuves atkal nesavaldīja savu spēkratu un nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbraucot uz dzelzceļa sliedēm. Taču braucot atpakaļgaitā, agresīvais vadītājs atkārtoti uzbrauca policijas dienesta automašīnai, bojājot tās priekšējo daļu. Arī šoreiz šoferis pameta notikuma vietu.

Jāpiebilst, ka pakaļdzīšanās laikā agresīvais vadītājs tika vairākkārt brīdināts arī par šaujamieroča pielietošanu, kas uz jaunieti nekādi neiedarbojās, tādēļ policisti, atrodoties ārpus apdzīvotas vietas, izdarīja brīdinājuma šāvienus gaisā.

Pēc kāda laika, atkal iebraucot māju pagalmos, likumsargiem tomēr izdevās apturēt Audi markas automašīnu un aizturēt tās vadītāju. Automašīnā atradās arī pasažieris – blakussēdētājs, kurš dzimis 2003.gadā. Kā noskaidrots, vadītājs bija kāds nepilngadīgs 2000.gadā dzimis jaunietis, kurš nogādāts Olaines policijas iecirknī.

Jaunietis tiks saukts pie administratīvās atbildības par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām un bēgšanu, kā arī par divu negadījumu izraisīšanu, vadot transportlīdzekli bez vadītāja apliecības. Jaunieša vadītajai automašīnai nebija arī OCTA un tehniskā apskate. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas