Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Palikusi vēl tikai nedēļa līdz AS DelfinGroup IPO akciju parakstīšanās perioda beigām

Noslēgumam tuvojas pierakstīšanās uz šī gada pirmā sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) akcijām biržā Nasdaq Riga – pieteikties Latvijas finanšu koncerna AS DelfinGroup IPO akcijām iespējams vēl tikai septiņas dienas, līdz 11. oktobrim (ieskaitot). Vienas akcijas cena ir 1,52 eiro. Minimālais akciju parakstīšanās apjoms vienam investoram: sākot no 1 akcijas. Maksimālais akciju parakstīšanās apjoms nav ierobežots.

AS DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: “Pirmajā nedēļā investoru interese bija ļoti daudzsološa – sagaidām, ka IPO rezultātā par uzņēmuma akcionāriem kļūs dažādi institucionālie, kā arī privātie investori no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Ir novērojama ļoti liela aktivitāte privātpersonu un mazo investoru vidū. Ceram, ka arī otrajā parakstīšanās nedēļā interese nemazināsies un visi interesenti, kas vēl nav paspējuši iegādāties akcijas, to veiksmīgi izdarīs. Ar nepacietību gaidām, lai, tūlīt pēc IPO noslēgšanās, ķertos klāt nākamo uzņēmuma stratēģisko mērķu realizēšanai.”

Kā šodien jau ziņots, AS DelfinGroup mājas lapā publicēts LHV neatkarīgu analītiķu izpētes pārskats par uzņēmumu un tā vērtību. Saskaņā ar to uzņēmuma vērtība post-money jeb pēc IPO procesā piesaistītā kapitāla tiek lēsta starp 80-90 miljoniem eiro, paredzot, ka IPO laikā tiek piesaistīti vismaz 12,5 miljoni eiro. AS DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš komentē: “IPO cena par akciju ir 1,52 eiro, kas nozīmē, ka uzņēmums sevi vērtē uz aptuveni 60 miljoniem eiro pre-money. Ja aritmētiski pieskaita piesaistīto kapitālu, tad vērtība sanāk ap 73 miljoniem eiro. Bet LHV bankas analītiķi (ņemot savu vidējo diapazona vērtību, respektīvi 85 miljoniem eiro) uzskata, ka uzņēmuma vērtība ir augstāka nekā IPO emisijas cena. Mēs respektējam neatkarīgo vērtētāju viedokli par uzņēmuma vērtību. Esam iepazinušies ar novērtējumu un uzskatām, ka tas ir sagatavots labā kvalitātē. Tā ir ierasta pasaules prakse, ka bieži IPO akciju cena ir zemāka par akciju objektīvu patieso vērtību, jo tādā veidā ar tā saucamo IPO atlaidi tiek atalgoti investori, kas uzticas un uzdrošinās kļūt par uzņēmuma akcionāriem IPO procesā.”

IPO ietvaros emitējamo akciju skaits ir līdz 8 395 000, un kopējais plānotais uzņēmuma akciju skaits pēc IPO ir paredzēts līdz 48 395 000. Attiecīgi, varētu spriest, ka  vienas akcijas patiesā vērtība ir aptuveni 1.65 - 1.86 eiro diapazonā par vienu akciju (piesaistot vismaz 12,5 miljonus eiro).

IPO var piedalīties jebkurš privāts investors no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un institucionālie investori no Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīm, izņemot valstis, kuru likumdošana nosaka izņēmumus, kā arī citi institucionālie investori saskaņā ar akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu. IPO rezultātā AS DelfinGroup plāno piesaistīt jaunu kapitālu 12,76 miljonu eiro apmērā, ko plānots investēt uzņēmuma tālākai izaugsmei, kā arī, lai samazinātu uzņēmuma finansējuma izmaksas. IPO procesā neviens no pašreizējiem AS DelfinGroup akcionāriem savas akcijas nepārdos.

Parakstīšanās uz akcijām noslēgsies 11. oktobrī plkst. 15:30. Lai parakstītos uz akcijām, investoriem jānoformē pieteikums savā bankā. Akcijām Baltijas valstīs iespējams parakstīties ar biržas Nasdaq Riga biedru starpniecību: LHV Bank, Swedbank, SEB, Luminor Bank, Citadele, Rietumu Banka, BlueOrange, Signet Bank, Siauliu Bankas, Sandinaviska Enskilda Banken, Nordea Bank un citiem biedriem. Ar pilno biedru sarakstu iespējams iepazīties Nasdaq Riga interneta mājas lapā

Ar uzņēmuma virtuālo IPO video prezentāciju iespējams iepazīties šeit.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) AS DelfinGroup sākotnējā publiskā piedāvājuma prospektu apstiprināja 21. septembrī. Uzņēmums jau ir iesniedzis pieteikumu akciju kotācijai Nasdaq Riga Baltijas Oficiālajā sarakstā, tādējādi uzņēmums būs viens no četriem Latvijas un 33 Baltijas uzņēmumiem, kura akcijas tiks tirgotas šajā sarakstā. AS DelfinGroup IPO procesa finanšu konsultanti ir LHV banka un zvērinātu advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns. AS DelfinGroup ir noslēdzis tirgus uzturētāja līgumu ar AS LHV Pank par AS DelfinGroup akciju likviditātes nodrošināšanu. Vairāk par tirgus uzturētajiem.

Plašāk par plānoto IPO iespējams uzzināt uzņēmuma mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas